Her er noen av historiens merkeligste mobiler

Noen av modellene har du kanskje hatt, mens andre ikke kom til Norge i det hele tatt.

De siste årene har mobiltelefonene våre blitt bedre og bedre å bruke, men de har blitt stadig mer kjedelige å se på. For bare fem-seks år siden hadde vi et klart skille mellom designtelefoner og «vanlige» mobiltelefoner. At det fantes et marked for svært spesielle design gjorde at vi aldri visste hvordan neste generasjon telefoner ville se ut.

På den ene siden var dette en kilde til både spenning og underholdning for mobilinteresserte. På den annen side vil man neppe finne så mange som argumenterer for at designtelefonene var spesielt gode å bruke. Svært ofte gikk design på bekostning av både ergonomi og fornuftig grensesnitt. Selv om telefonene altså har blitt langt bedre i dag, savner vi litt galskap i dagens mobilmarked.

I et anfall av nostalgi lister vi opp noen av de særeste designmobilene vi vet om. Alle de store mobilprodusentene har begått en og annen slik modell, men det er kanskje Siemens vi husker som de aller gærneste, så turen går først til Tyskland.

Ikke alt Apple har tatt i ble til gull:
Dette er selskapets megaflopper »

Siemens SX1 

Midt i en periode preget av mange svært spesielle telefonmodeller slapp Siemens SX1. Den er på ingen måte det sprøeste Siemens har begått, men den var en av få som kom i alminnelig salg i Norge. Det mest iøynefallende med denne telefonen er det numeriske tastaturet. Det er nemlig spredt ut over kantene av mobilen. Man kunne nesten tro den var utformet av noen som virkelig hatet tekstmeldinger.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (5)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen