(Bilde: Sundar Pichai / Google)

Her er navnet på neste Android

Det ble ikke Key Lime Pie.

Det var lenge ventet at den neste versjonen av Googles mobile operativsystem Android skulle hete Key Lime Pie. Nå gjør Google ryktene til skamme og kunngjør det ekte navnet: KitKat, med Android-nummer 4.4.

Alle Android-utgavene har vært oppkalt etter søte desserter (Cupcake, Donut, Eclair, Froyo, Gingerbread, Honeycomb, Ice Cream Sandwich og Jelly Bean), og navnet «Kit Kat» er intet unntak. Det er nemlig en Kvikklunsj-aktig kjekssjokolade fra England.

Én milliard

Annonseringen av KitKat kommer samtidig som Android har nådd over én milliard aktiveringer verden over, men bortsett fra dette sammentreffet, er det ikke mye fakta å hente om det nye operativsystemet.

På den juridiske siden fikk Google godkjennelse av Kit Kat-produsent Nestlé til å bruke navnet allerede forrige november, og nå skal de jobbe sammen om å promotere nyheten.

Vurderte Key Lime Pie

En av direktørene hos Googles Android-avdeling, John Lagerling, sier at selskapet faktisk vurderte «Key Lime Pie» som navn etter Jelly Bean. Dette ble droppet blant annet fordi så få vet hvordan denne desserten smaker.

Noen utgivelsesdato til Android 4.4 KitKat er ikke på plass ennå.

Gjør det sterkt:
Android knuser konkurrentene »

(Kilder: Android og Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen