Her er Microsoft Office 15

Her er Microsoft Office 15

Og er Windows 8-logoen avslørt?

Windows 8 er på full vei og blir snart tilgjengelig i testversjon for vanlige brukere. Microsoft jobber ikke bare med et nytt operativsystem, men også en ny utgave av kontorpakken Office, hvor man blant annet finner Word, PowerPoint og Excel.

Nå har de første skjermbildene av Office 15 blitt sluppet, og Microsoft kan fortelle at programmene er tilpasset til bruk for berøringsskjerm. Office 15 er en av få skrivebordsprogrammer som også skal kunne kjøres på ARM-utgaven av Windows 8.

Grunnleggende endringer

De fleste skrivebordsapplikasjoner som er lagd til Windows 8 kjører ikke i ARM-versjonen. ARM-utgaven er også kjent som Metro og er Windows 8s andre utseende, spesialtilpasset nettbrett og smarttelefoner.

Windows-sjef Stephen Sinofsky hevder at ARM-versjonen av Office 15 ikke bare er en enkel portering av programmene, men at de inneholder grunnleggende endringer. Som med andre Metro-apper skal programvaren være optimalisert til å skåne batteriet.

Se en demonstrasjon av Office 15 på videoen nedenfor:


Full kompatibilitet

Microsoft lover at Office 15 skal være fullstendig kompatibel med dokumenter fra eldre versjoner. Brukergrensesnittet har i tillegg fått et nytt utseende i Metro-stil.

Office 15 ble lansert som Technical Preview i slutten av januar, og til sommeren kommer betaversjonen. Mye tyder på at Office 15 blir sluppet senere enn Windows 8 – som blir tilgjengelig i åpen Consumer Preview den 29. februar.

Skeptiske til ny logo

Microsoft-nyhetene slutter ikke der, for den nye logoen til Windows 8 skal angivelig ha blitt lekket:

Den tradisjonelt fargerike Windows-logoen ser ut til å ha blitt ensfarget, men flere analytikere stiller seg skeptiske til om logoen er ekte. Den stammer fra det kinesiske forumet CNBeta – som tidligere har lekket falske bilder.

Et bilde av et ARM-basert nettbrett styrker derimot troverdigheten til den nye logoen. Se og bedøm selv:

Om logoen er ekte eller ikke gjenstår å se.

(Kilder: Fudzilla, The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen