Her er alle mobilene som lanseres i mars

Her er alle mobilene som lanseres i mars

Jakter du på ny mobil? Disse kommer i butikken fremover

Det har akkurat vært mobilmesse i Barcelona, og det betyr at du som er på jakt etter ny mobil kan vente deg mange nye telefoner å velge blant i ukene som kommer. De nye telefonene havner i alle prisklasser – helt fra de rimeligste mobilene til rundt tusenlappen til de dyreste som koster rundt ti ganger så mye.

Det er også annonsert enda dyrere mobiler, i form av de brettbare modellene. Men selv om disse endelig er vist frem er det en stund til disse modellene kan kjøpes.

Her kan du lese mer om Samsung Galaxy Fold og Huawei Mate X »

Vi lar Samsung starte ballet. Deres Galaxy S10 ble akkurat lansert, og forhåndssalget er i ferd med å rundes av. Dette er kanskje månedens viktigste enkeltmodell, men den er absolutt ikke alene om å være på vei til butikkene.

Samsung

Samsungs nye toppmodell

Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10

Galaxy S10 er telefonen som skal heve inntrykket etter en litt dvask Galaxy S9 i fjor. Det lykkes Samsung så absolutt med – for her har alt blitt bedre enn det var. Fingerleseren er i skjermen, ansiktslåsen er ikke lenger irriterende treig og ytelsen er på topp. Et forbedret kamera med ultravidvinkel bygget inn hjelper også masse på inntrykket. Prikken over i-en er at de nye OneUI-menyene har blitt usedvanlig raske og gode å bruke. Dette er en virkelig helstøpt mobil – men det reflekteres også av prisen, som er 9500 kroner.

PS! I skrivende stund har du fortsatt litt tid på deg til å forhåndsbestille mobilen hvis du vil ha de trådløse ørepluggene Galaxy Buds med på kjøpet.

Les testen av Galaxy S10 »

Litt større fra Samsung

Samsung Galaxy S10 Plus

Samsung Galaxy S10 Plus

Her får du større batteri, ekstra selfie-kamera og større skjerm enn på den vanlige S10-modellen. Du som er på jakt etter maksimal batteritid bør vurdere denne fremfor den vanlige S10-modellen.

Fortsatt ikke fett nok? I så fall er det greit å få med at S10+ finnes i spesialutgaver med keramisk bakside og et traktorlass lagringsplass – nærmere bestemt en halv eller en hel terabyte. 1000 gigabyte, altså. Det skulle holde til å offline store deler av Spotify og Netflix på en gang.

Les testen av Galaxy S10 »

Rimeligere og kompakt S10

Samsung Galaxy S10e

Samsung Galaxy S10e

Enkleste variant av Galaxy S10, kalt Galaxy S10e, har ikke fingerleser i skjermen og den har en litt enklere design. Men på innsiden har den alt som gjør de vanlige Galaxy S10-variantene fet.

Du får den samme raske innmaten, du får markedets beste mobilskjerm og du får hovedkameraet og vidvinkelkameraet fra de større S10-modellene. Pakken er vesentlig mer kompakt, så for deg som har korte fingre kan dette være en høyaktuell mobil.

Les sniktitten på Galaxy S10e her »

Samsung Galaxy A50 SM-A505F/DS 128GB

Ny rimelig Galaxy-tass

Samsung Galaxy A50 SM-A505F/DS 128GB

Heftig AMOLED-skjerm, masse krefter og tilstrekkelig med RAM. Denne våren ser det ut til at Samsung leverer en rimelig solid pakke for deg som er på jakt etter budsjettmobil. Galaxy A50 koster nemlig greit sør om 4000 kroner.

Nevnte vi at den også har fingerleser i skjermen – en skjerm som er heldekkende. Og et digert batteri på 4000 mAh? Vi har ikke testet denne ennå – men spesifikasjonslisten kan bare leses som én ting; endelig er Samsung klare til å ta opp konkurransen med kineserne også på midten av prisstigen.

Sony

Film-mobilen

Sony Xperia 10 Dual I4113

Sony Xperia 10 Dual I4113

Ekstra bred skjerm kan være nyttig for deg som ser mye film eller spiller enkelte typer spill. Leser du mye nyheter på nett skader det i og for seg ikke at den er lang i høyden heller. Og Xperia 10 er rett og slett de lengste mobilene på markedet. Her er det skjermer med 21:9-aspekt som gjelder. Designen er pen, selv om det er litt traust med baksider i plast. Tre av skjermens sider er kantløse, mens toppen av mobilen fortsatt har en ganske stor ramme til høyttaler, frontkamera og sensorer.

Spesifikasjonsmessig er de solide, men udramatiske. Innmaten er trygge Snapdragon-prosessorer fulgt av tilstrekkelig med RAM og lagringsplass. Men så er også prisen relativt hyggelig.

Les sniktitten på Xperia 10 og 10 Plus her »

Sony Xperia 10 Plus Dual I4213

Litt heftigere Xperia 10

Sony Xperia 10 Plus Dual I4213

Hvis den vanlige Xperia 10-modellen blir litt for slank i størrelse og ytelse er det Plus-modellen som gjelder. Her betaler du bare få hundrelapper ekstra, så hvis størrelsen ikke plager deg får du mer ytelse og mobil per krone i Plus-utgaven enn i den vanlige.

Nokia

Finsk kameramonster

Nokia 9 PureView

Nokia 9  PureView

Hele fem linser pryder baksiden på Nokia 9 PureView. Telefonen har vært på ryktebørsen i en liten evighet, men endelig er den offisiell. Det svært spesielle kameraet skal kombinere informasjon fra alle linsene og lage ett svært detaljert bilde av det. Det skal gi helt spesielle egenskaper i mørket og muligheter til ekstrem digital zoom. PureView-navnet er hentet frem fra glemselen igjen, etter telefoner som 808 PureView og Lumia 1020 PureView – begge telefoner som imponerte på kamerafronten den gang de var nye. Om Nokia 9 leverer like godt gjenstår å se. Til å være en toppmodell blir den relativt prisgunstig, men den ligger noe lavere på spesifikasjonene enn de andre toppmodellene.

Ta en titt på sniktitten av Nokia 9 PureView »

Nokia 4.2

Billig-Nokia

Nokia 4.2

Konkurransen i bunnen av prisstigen blir sterkere for hver dag som går. Motorola og Xiaomi har vært flinke en stund, men det har også Nokia. Og nå melder de seg på med en ny telefon i prissjiktet mellom 1500 og 2000 kroner. Her får du relativt enkel maskinvare, men fortsatt ny Android rett fra Google og en heldekkende skjerm på forsiden. Telefonen er tynn, laget av glass og har fingerleser på baksiden. Her virker det som fokuset er på mye design for pengene, mens innmaten er helt ok. En annen del av fokuset er taleassistenter, siden Google Assistant får sin egen knapp på utsiden av telefonen.

Xiaomi

Xiaomis nye toppmodell

Xiaomi Mi 9 (6GB RAM) 64GB

Xiaomi Mi 9 (6GB RAM) 64GB

Lyntoget fra Kina slipper toppmodeller i øst og vest. Nå er det klart for Mi9 – en forholdsvis rimelig telefon med heftig maskinvare og kamera med ultravidvinkel og zoom på baksiden. Fargerikt glass dekker baksiden av mobilen der den trådløse ladestøtten sitter. Dette er den første telefonen med trådløs lading på hele 20 watt. Dermed vil du kunne lade Mi9 betydelig raskere enn Apples iPhoner i utgangspunktet lader med kabel. Prisen er ventet å ligge rundt 4000 kroner.

Her kan du lese mer om Xiaomi Mi9 »

Huawei

Ny mobil med masse zoom

Huawei P30

Huawei P30

Huawei rasler med sablene, og har vist frem en mengde ertende bilder før lanseringen sin den 26. mars. Så godt som alt materialet så langt viser bilder av store ting – først på lang avstand, så på veldig nært hold. Ryktebørsen virker ganske enig om hvor det bærer; her kommer det antageligvis masse zoom. Med en lansering helt i slutten av mars er det lite trolig at telefonen kommer i salg nå i mars – men det er ikke umulig. Vi tar den uansett med, ettersom den er ventet å bli én av denne vårens viktigste telefoner.

Les mer om Huawei P30-lanseringen »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen