Her er Logitechs trådløse «mestermus»
(Bilde: Logitech)

Her er Logitechs trådløse «mestermus»

Logitech MX Master skal være selskapets mest avanserte datamus uten kabel.

Sveitsiske Logitech har god peiling på tastatur og datamus, og i dag har de dratt duken av sin nyeste kreasjon: Den trådløse Logitech MX Master.

Ifølge selskapet selv er dette deres mest avanserte trådløse datamus hittil, og koster tilsvarende: 999 norske kroner er den veiledende prisen.

– Logitech MX Master trådløs mus er vakkert designet og er allsidig både når det kommer til kontroll, presisjon og hastighet. De mange navigasjonsmulighetene og de avanserte funksjonene gjør det til vår beste mus noensinne, sier Charlotte Johs, global visepresident for dataenheter i Logitech.

Den 149 gram tunge og svært ergonomiske musa – i hvert fall for deg som er høyrehendt – er unektelig staselig uført i gullbrunt og sort. Den kobles til over Bluetooth Smart (4.0) eller via en Logitech Unified-mottagerdongel, og kan være paret med opp til tre forskjellige enheter samtidig.

Kjapt og enkelt profilbytte.
Kjapt og enkelt profilbytte. Foto: Logitech

Med en knapp på musas underside går det da kjapt å velge mellom hvilken profil som skal være aktiv – veldig kjekt for de som ønsker å bruke musa på flere enheter.

Logitech MX Master har også en knapp som kan tilpasses til å gjenskape bevegelseskommandoer på Mac-maskiner, noe som skal kunne bedre produktiviteten for Apple-brukere.

Ved siden av sitt ellers ganske vanlige knappeoppsett er musa utstyrt med to skrollehjul – ett vanlig hjul med to hastighetstrinn for vertikale bevegelser og ett tommelstyrt hjul for horisontale bevegelser eller sidebytte.

Styringen er det en «Darkfield Laser»-sensor som tar seg av, og Logitech lover at den skal fungere godt på de aller fleste overflater – også på glass. Sensitiviteten kan stilles fra 400 DPI til 1600 DPI med 200 DPIs intervaller.

Lader kjapt

Foto: Logitech

Siden musa er trådløs, betyr det også at den benytter seg av et oppladbart batteri. Driftstiden er ifølge Logitech på opptil 40 dager fra fulladet tilstand.

Men selv om du skulle oppdage at du er tom for strøm, er det ikke mye å stresse med. Logitech MX Master kan lades opp med en hvilken som helst micro-USB-kabel, og ett minutts ladetid skal gi to timers driftstid. Dessuten kan musa brukes mens den lader, hvis du ikke har tid til å vente i et par minutter.

Logitech MX Master skal etter planen bli tilgjengelig fra april måned. Vil du bli tipset når den begynner å dukke opp i nettbutikkene, meld deg på vårt prisvarsel.

Mer informasjon kan du for øvrig finne på produktets hjemmeside.

50 år med mus og menn:
Pekeredskapet som ikke lar seg danke ut (Ekstra) >>>

(Kilde: Pressemelding)

(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)
Kjapt og enkelt profilbytte. (Bilde: Logitech)
(Bilde: Logitech)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen