Her er LGs neste generasjon bøyde mobiltelefon

Her er LGs neste generasjon bøyde mobiltelefon

Får Snapdragon 810, mindre og mer høyoppløst skjerm – og eventuelle riper i dekselet skal bli borte av seg selv, lover LG.

LG G Flex 2

Størrelse: 146,8 x 75,4 x 7,1-9,4 mm
Vekt: 152 gram
Skjerm: 5,5-tommer Full HD (1920x1080) bøyd P-OLED (Real RGB)
Prosessor: 2.0 GHz Octa-Core Qualcomm Snapdragon™ 810 (MSM8994)
Operativsystem: Android 5.0 Lollipop
Teknologi: LTE Cat 6, WiFi 802.11a/b/g/n/ac, NFC, DLNA, WiFi Direct
Kamera: 13 megapiksler, optisk bildestabilisator, laserfokus. 2,1 megapiksel frontkamera
Minne: 2 GB RAM
Lagring: 16 eller 32 GB. Støtte for MicroSD
Batteri: 3000 mAh
Pris og tilgjengelighet: Til Norge i 1. kvartal 2015, pris ikke kjent
 

Da LG i begynnelsen av 2014 lanserte sin LG G Flex-smartmobil, var det den første mobiltelefonen som hadde fleksibel skjerm. Skjermen var altså ikke bare buet, du kunne bøye telefonen litt også.

Nå er produsenten klar med oppfølgeren, LG G Flex 2. Den nye modellen har fått en rekke forbedringer. I tillegg til at telefonen har blitt mindre, har skjermen også fått høyere oppløsning og telefonen er nå utstyrt med en åttekjerners prosessor.

– Vi tror at G Flex 2 er en tiltalende modell for brukere som ønsker den nyeste teknologien, men som samtidig ønsker å skille seg ut fra mengden og teste noe litt annerledes, sier Kristoffer Ejebro, nordisk produktspesialist for mobiltelefoner hos LG Electronics. 

Følger ansiktsformen

LG G Flex 2.
LG G Flex 2.Foto: LG

Poenget med en buet telefon er ifølge LG at telefonen følger ansiktets konturer når du bruker den til samtaler, samtidig som den skal ligge godt i hånden når du tekster eller surfer. Den buede formen skal også gjøre det enklere å scrolle eller skrive på skjermen, og det skal bli mindre refleksjoner fra solen og andre lyskilder.

LG G Flex 2 er mindre og lettere enn forgjengeren. Mens G Flex hadde en 6-tommers skjerm, er nå skjermstørrelsen redusert til 5,5 tommer. Samtidig er oppløsningen økt fra 720p HD til 1080p Full HD – altså 1920 x 1080 punkter. Det gir en punkttetthet på 403 punkter per tomme, mot 245 for G Flex. Dette er nesten like mye som for eksempel på Samsung Galaxy S5, og identisk med iPhone 6 Plus – som har samme skjermstørrelse og oppløsning.

Kraftigste mobilprosessor

LG G Flex 2.
LG G Flex 2.Foto: LG

Også innmaten har fått en real overhaling. Mens forgjengeren benyttet en Snapdragon 800-systembrikke, tar G Flex 2 steget opp til Snapdragon 810. Dette er den kanskje råeste systembrikken for mobiltelefoner akkurat nå, og G Flex 2 blir antagelig en av de første mobiltelefonene på markedet med denne brikken. Rett før nyttår lanserte også Samsung en Snapdragon 810-modell, en raskere utgave av Galaxy Note 4 som i første omgang kun kommer til Sør-Korea.

Snapdragon 810 har fire Cortex A57- og fire Cortex A53-prosessorer, altså totalt åtte prosessorkjerner. A57-kjernene har høyest ytelse, men bruker noe mer strøm enn A53-kjernene – derfor brukes de kun når det er behov for ekstra ytelse. 

Her kan du lese mer om nyhetene i Snapdragon 810 »

Telefonen er ellers utstyrt med et 13 megapiksel kamera som benytter laser for å fokusere, og som også har optisk bildestabilisering. Operativsystemet er Android 5.0.

LG G Flex 2 fås i flere farger.
LG G Flex 2 fås i flere farger. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Selvreparerende deksel

En spesiell overflatebehandling på baksiden av telefonen gjør at mindre riper i overflaten automatisk skal glattes ut. Da vi prøvde å teste ut dette i fjor ved å lage små riper, ble vi ikke så veldig imponert – men LG hevder at dette materialet nå skal ha blitt videreutviklet. Overflateriper som oppstår ved normal bruk skal nå bli glattet ut opptil 60 ganger raskere enn hos forgjengeren – altså på rundt fem sekunder i stedet for tre minutter.

Telefonen kommer til Norge i løpet av første kvartal 2015, men pris er foreløpig ikke kjent. Her kan du sette opp prisvarsel i Prisguide.no, og få beskjed når LG G Flex kommer i butikkene »

Les hva vi syntes om første generasjon G Flex:
Vi har testet «fremtidsmobilen» LG G Flex »

Tek.no er på plass på CES-messen i Las Vegas, og alle sakene samles her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen