(Bilde: Rolf B. Wegner, Hardware.no)

Her er LGs buede TV

Syltynn OLED-TV for deg som liker film.

Hardware.no/Berlin: Flate TV-er er tydeligvis ut, og det er det flere enn Samsung som har fått med seg. LG stiller også ut sin modell, men vi er nok dessverre ikke helt overbevist enda. Greit nok, den ser i alle fall veldig lekker ut, men den oppslukende opplevelsen synes vi uteblir også her.

Lekker TV.
Lekker TV.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Såpass tynn at du må se det for å tro det.
Såpass tynn at du må se det for å tro det.Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

For projektorer har det lenge vært attraktivt å kjøre med et buet lerret, for å holde kastelengden lik over hele lerretet. Det som skjerm med et flatt lerret er at kastelengden blir lengre på siden, og dermed blir bildet høyere. For en TV trenger man ikke  ta hensyn til akkurat dette aspektet, men man må fremdeles forholde seg til det menneskelige øye. Med lik avstand til skjermen vil opplevevlsen bli "riktigere".

Føles overflødig

Problemet er bare at jo mindre skjerm, desto mindre blir effekten, og på et 55-tommers panel sliter vi litt med å se gevinsten.

Foten på denne TV-en er gjennomsiktig, og LG har faktisk fått på plass helt gjennomsiktige høyttalere også. Det eneste som egentlig avslører dem er påskriften om "crystal speaker", samt perforeringen i plasten.

LG sverger også til OLED-panel i sin kurvede TV, og den kombinasjonen gjør at du må regne med en prislapp på rundt 70 000 kroner i Norge. Det er litt usikkert når den dukker opp på markedet, men det antas at den kommer i fjerde kvartal.

Med OLED blir skjermen ekstremt tynn, mesteparten av skjermen er bare fire millimeter tykk. Likevel er det slik at det er en litt større boks som dekker deler av skjermens bakside, og om du legger til kurvingen så trenger skjermen 20 centimeter i dybden for å få plass.

Mange sverger til buede skjermer, blant annet Samsung »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen