Lenovo Ideacentre Stick 300.
Lenovo Ideacentre Stick 300. (Bilde: ririro/Shutterstock.com, Lenovo)

Her er Lenovos nye «pinne-PC»

Verdens største PC-produsent kaster seg omsider ut på pinne-PC-markedet. Oppdatert med norsk pris.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det har dukket opp en ny produktkategori på PC-markedet som på godt norsk gjerne kan kalles «pinne-PC-er», det vil si superkompakte, fullverdige datamaskiner du stikker inn i HDMI-porten på en TV eller PC-skjerm. Den hittil mest omtalte pinne-PC-en er nok Intel Compute Stick, men nå har en ny utfordrer entret ringen.

I en fersk pressemelding drar verdens største PC-produsent Lenovo nemlig sløret av sin «Ideacentre Stick 300», som altså blir den kinesiske PC-produsentens bidrag til pinne-PC-konseptet.

Ligner på Intel Compute Stick

Lenovos variant måler 10 cm x 3,8 cm x 1,5 cm, som er mer eller mindre det samme som Intel Compute Stick. Den plugges i likhet med konkurrentene inn i en ledig HDMI-port, og mottar strøm via en mikro-USB 2.0-tilkobling. Den har også en vanlig USB-tilkobling og støtter både Wi-Fi og Bluetooth 4.0.

Lenovo Ideacentre Stick 300.
Lenovo Ideacentre Stick 300. Foto: Lenovo

Ideacentre Stick 300 kommer ellers med opptil 32 GB lagringsplass som du kan utvide via en mikro-SD-kortleser. Den har også 2 GB minne, og prosessoren er av typen Intel Atom Z3735F med fire kjerner og en klokkefrekvens på 1,33 GHz.

Dette er akkurat den samme mobile prosessoren man finner i Intels nevnte pinne-PC, og dermed er det altså ikke spesielt mye som skiller Lenovos og Intels produkter fra hverandre når det gjelder tekniske spesifikasjoner.

Blir rimeligere

Lenovos produkt ser imidlertid ut til å bli omtrent en hundrelapp lavere. I Norge skal Ideacentre Stick 300 komme i salg fra september måned, og den veiledende utsalgsprisen er oppgitt til 1300 kroner.

For å kunne nyttiggjøre pinne-PC-en fullt ut trenger dessuten du mus og tastatur i tillegg, eventuelt en app eller program for fjernstyring.

Ideacentre Stick 300 kommer for øvrig kun i Windows-versjon.

Flere har kastet seg på pinne-PC-karusellen i det siste: Nå har også Microsoft og iBall kommet med en egen variant »

(Via Liliputing) 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen