Blir dette det neste innen armbåndsurmote? (Bilde: SlashGear, All Rights Reserved)

Her er klokka med fleksibel OLED-skjerm

Få en fargerik skjerm rett på armen.

OLED ser ut til å bli det neste store på skjermfronten – med sine bøyelige, strømsparende og bildeskjønne egenskaper. Vi har tidligere skrevet at oppfinnere og designere ser for seg OLED i nesten alle tenkelige sammenhenger – fra tallerkener og musikkinstrumenter til tredemøller og kalendere.

Her er enda et produkt som føyer seg inn i kategorien «kreativ bruk av OLED», men i motsetning til de nevnte tingene har selskapet Futaba tatt produktet fra konseptstadiet til et høyst reelt prototypenivå.

Det japanske selskapet viste nylig fram ei klokke, eller et armbåndsur om vi skal være korrekte, som består av en fleksibel OLED-skjerm.

Slank som ei sylfide

Den bøyelige klokka ble nylig avduket på CEATEC-messen i Japan, hvor folk kunne ta en nærmere titt. Skjermen er forholdsvis lys, og har et sideforhold utenom det vanlige. Oppløsningen er nemlig på 256 x 65 piksler, noe som gir en slank og avlang skjerm.

Og apropos slank – OLED-klokka har en tykkelse på bare 0,2 millimeter.

Om et eventuelt ferdig produkt vil by på det samme er vanskelig å si, på grunn av spørsmålet om hvor klokka skal få strømmen fra. På messen fikk den strøm fra en ekstern kilde, og dette er ikke aktuelt for et produkt du skal traske rundt med. Om det blir lading eller batterier, vil kun tiden vise.

Ikke hos urmakeren med det første

OLED-klokka er som nevnt bare en prototype med mange ubesvarte spørsmål. Det er ikke kjent om Futaba har planer om å lansere den som et kommersielt produkt, og det kan med andre ord bli lenge til vi ser slike klokker hos den lokale urmakeren eller elektronikkbutikken.

(Kilde: SlashGear)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen