Her er kamerariggen for deg som vil gjøre alt på én gang
(Bilde: YouTube)

Her er kamerariggen for deg som vil gjøre alt på én gang

Fotograf satte sammen ekstrem-rigg som dekker de fleste behov.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I fotograferingens forunderlige verden dukker det med jevne mellomrom opp spenstige «gjør det selv»-konsepter. Nå har nettstedet DIY Photography snappet opp et lettere oppsiktsvekkende fremstøt fra en japansk fotograf som åpenbart er lei av å mangle det riktige fotoutstyret når han trenger det.

Fotografen, som ble filmet av en turisttjeneste i den japanske byen Osaka og lastet opp på nettstedet YouTube, hadde nemlig på seg en tilsynelatende hjemmelaget «drakt» som satte ham i stand til å plassere alt mulig rart av fotoutstyr på kroppen sin.

Foto: YouTube

Flere kameraer og blitser

Ved hjelp av den spesiallagde drakten klarte fotografen å drasse med seg blant annet tre Nikon-speilreflekskameraer, tre eksterne blitser, diverse kompaktkameraer og i alle fall ett actionkamera, tilsynelatende av Sonys HDR-merke.

En smarttelefon ser også ut til å være plassert på et stativ rett ved siden av hodet til fotografen, og antakelig kan man også finne ytterligere utstyr blant alle apparatene. Arrangementet den ivrige fotografen ville dokumentere var et kostymearrangement hvor de fremmøtte hadde kledd seg ut som rollefigurer fra animasjonsfilmer og tegneserier.

Endte selv om fotomotiv

I videoen kommer det imidlertid frem at den velutstyrte fotografen også ble et populært fotomotiv som tiltrakk seg mer oppmerksomhet enn mange av de utkledde. Ellers er det ikke så mye som vites om japaneren i videoen, eller akkurat hvordan han bygget riggen.

Det er imidlertid mulig man kan få noen hint av å kikke på videoen og studere den i større detalj, dersom man har lyst til å bygge noe tilsvarende selv. Spesielt praktisk er nok oppfinnelsen neppe, særlig om man ønsker en diskré profil eller smidighet. Videoen av fotografen ser du under.

Nøyer du deg med et actionkamera? Her er vår store samletest » 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen