Her er IT-nettverket for de med best karakterer
(Bilde: Novaagendum)

Her er IT-nettverket for de med best karakterer

Karrierenettverket jakter flinke IT-folk.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

– Nova 100 er et karrierenettverk som kopler de flinkeste studentene med en rekke av de mest spennende bedriftene i Norge.

Dette sier Sverre Haugen. Han er country manager i Novaagentum, og jobber mot bedrifter som ønsker å profilere seg ovenfor studenter og «young professionals» med topprestasjoner.

– Dette er to forskjellige grupper og vårt mål er å levere verdier til begge sider, både til kandidatene og til bedriftene, sier Haugen.

Sverre Haugen in action.
Sverre Haugen in action.Foto: Catharina Wandru

Verdien av et personlig nettverk

– Det er ikke så mange som tenker på at det personlige nettverket ditt representerer en reell verdi, og når en bedrift ansetter en person er det en fordel om vedkommende har et stort personlig nettverk, fortsetter Haugen.

Han mener verdien av et personlig nettverk er kraftig undervurdert i det norske samfunnet. Når nettverk og relasjoner er drøftet i pressen, blir det ofte sett på som lukket, hemmelig og litt negativt. Det er lite fokus på den positive siden, nemlig at det gir muligheter.

I følge Haugen er ikke Novaagentum et tradisjonelt rekrutteringsselskap, men først og fremst et nettverk og en møteplass der medlemmene kan knytte forbindelser og bli kjent med folk på kryss av bransje, studieretning og arbeidsgiver.

Paneldiskusjon under Nova Forum 17. september.
Paneldiskusjon under Nova Forum 17. september.Foto: Catharina Wandru

I nettverket møtes arbeidsgivere og har seminarer om hvordan de kan komme i kontakt med de beste hodene, og kandidatene blir mer kjent med arbeidsgiverne. De møter dem ansikt til ansikt, og blir eksponert for bedrifter de ikke visste eksisterte.

Bedriftene betaler

Hva koster det å være med i dette nettverket?

– For studenter og young professionals er det gratis. Det er bedriftene som betaler for å få muligheter til å profilere seg for kandidatene.

Men ikke hvem som helst slipper gjennom nåløyet, i følge Haugen:

– De vi har i nettverket skal være attraktive for våre partnerne, så kriteriene for å være med i nettverket er tuftet på hva bedriftene ser etter hos kandidatene. De som vil være med må levere søknad med karakterutskrifter som om det var til en vanlig stilling. Vi ser etter gode akademiske resultater og krever b eller bedre i snitt. I tillegg til det akademiske ser vi etter relevant erfaring, som sentrale verv i studentorganisasjoner og relevante jobber. Dersom karakterer og erfaring er bra blir søkerne tatt inn til intervju, der vi også vurderer personlighet og at de er modne og reflektert i forhold til valgene de har gjort og hvor de vil videre.

Mingling med Novaansatte og partnere.
Mingling med Novaansatte og partnere.Foto: Catharina Wandru

Jakter på IT-folk

Haugen legger til at selv om det er gratis, forventes det at medlemmene vil bidra til å holde nettverket levende. I praksis betyr det å være med på arrangementer og å anbefale nettverket til andre flinke folk. Møtene kan være uformelle sosiale tilstelninger som ikke nødvendigvis involverer bedrifter. Det kan også være større samlinger der flere bedrifter møter utvalgte studenter eller young professionals, eller samlinger hvor en bedrift møter en mindre gruppe fra nettverket.

– En ingeniørsamling med Orkla står for døren snart. Programmet er å besøke en av Stabburets fabrikker og kjøre cases og jobbe med det som er relevante problemstillinger for nyansatte i Orkla.

Novaagentum vil satse spesielt på IT og på ingeniører i tiden framover. Haugen trekker fram at de etter sommeren drar på e IT-turne, der IT-studenter i nettverket ble tatt med til fire ulike bedrifter som ansetter IT-folk. Av disse er noen veldig profilerte, mens andre er store og kjente, men ikke like kjent blant IT-studenter.

Nettverksbygging i praksis.
Nettverksbygging i praksis.Foto: Novaagendum

Gjennom nettverket blir Novaagentum-folkene kjent både med kandidatene og bedriftene. Når en bedrift skal rekruttere, lyser de ikke jobbene ut, men sprer dem internt i nettverket. Ofte spares både tid og annonsekostnader.

– Trenger for eksempel Schibsted en IT-konsulent, kan vi signalisere det i nettverket for å høre om noen der vet om en som passer. Folk i nettverket kan da tipse om andre de kjenner, eller de kan melde fra selv om de er interessert, sier Haugen som snart skal tilby nettverket finnerlønn for tips som er fruktbare.

Han mener dette er et godt alternativ til rekruttering i et marked som som stadig bombarderer kandidatene med informasjon, og ønsker seg flere flinke folk til nettverket sitt.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen