Disse mobilene kommer i butikkene i september
(Bilde: Shutterstock / montasje av produsentbilder)

Disse mobilene kommer i butikkene i september

Sjekk oversikten og se om det er noe som frister.

Det er september, og dingsemessen IFA er i gang. Vi har latt vår sedvanlige oversikt over nye mobiltelefoner ligge en stund, for å få med også de nylanserte produktene som akkurat har blitt vist frem i Berlin.

Les alle nyhetene fra IFA 2015 på vår samleside »

Denne måneden er det en rekke nye telefoner på vei. Her er det både toppmodeller, mye-for-pengene-mobiler midt på prisstigen og mer spesielle varianter. For eksempel varsler LG nå at klappmobilen er tilbake på det norske markedet, og denne gangen kjører den Android.

Hvis du bare vil ha en billig og god mobil uten å bruke for mye penger, kan produsentene by på det også. Det er altså god grunn til å sette seg ned og ta en titt på høstens mobile nyheter.

LG

LG Easy Smart

Klappmobilen er tilbake! Noen voldsom teknologibombe er det ikke snakk om, men vi er likevel sjarmert i senk av den lille tassen som kan bringe en rundt ti år gammel formfaktor tilbake til norske lommer.

Her får du en 3,2 tommer stor skjerm med relativt lav oppløsning. Telefonen har 4 GB lagringsplass, minnekortplass og 1 GB RAM. På kamerafronten? 3 megapiksler er det den har å skilte med, uten at LG sier så fryktelig mye mer om kvaliteten på disse pikslene. Firekjernet prosessor har den også, men ellers er ikke spesifikasjonsarket så mye å skrive hjem om.

Likevel er dette en klapptelefon som kan spille av Spotify-listene dine, og gjøre omtrent alt det du forventer fra en rimelig og grei Android-telefon. Det gjør at vi gleder oss veldig til å ta LG Easy Smart nærmere i øyensyn.

Les mer om LG Easy Smart i denne artikkelen »

Obs: LG Easy Smart heter også LG Wine eller LG Gentle avhengig av marked.

LG G4s

LG G4 Beat har fått navnet G4s i det nordiske markedet, og er på vei ut i butikkhyllene i løpet av måneden. Det du får her er i praksis selskapets toppmodell i bittelitt mindre, og bittelitt enklere utstyrt utgave. Den skiller seg altså ganske tydelig fra modellene med toppmodellnavn og begredelig innmat.

Her får du for eksempel en åttekjernet systembrikke av typen Snapdragon 615, du får en 5,2 tommer full-HD-skjerm og et kamera som er utstyrt med både laserstyrt fokus og fargespektrometeret du finner i toppmodellen. Det gjør telefonen i bedre stand til å justere eksponeringsverdier og hvitbalanse, og kan være en del av årsaken til at storebror, LG G4, tar veldig gode bilder på full automatikk.

Les mer om LG G4s her »

Sony

Sony Xperia Z5 Compact

Den første av Sonys tre nye toppmodeller skal dukke opp i handelen i løpet av måneden. Det handler om den minste av de tre telefonene, og det innebærer en skjermstørrelse på 4,6 tommer. Telefonen har vanlig HD-oppløsning (720p), men for skjermstørrelsen er dette helt akseptabelt.

Ellers har den som den eneste minimodellen på det norske markedet omtrent like heftig innmat som flaggskipene den deler navn med. Her er det et kamera på 23 megapiksler, Qualcomms kraftigste systembrikke og støtte for minnekort for å nevne noe. Den er også vanntett.

Xperia Z5 Compact vil koste rundt 5700 kroner når den lander i butikken. De andre to modellene blir dyrere og dukker opp noe senere. Xperia Z5 er ventet å komme i oktober, mens 4K-mobilen Xperia Z5 Premium er varslet å komme måneden etter.

Les mer om de tre modellene under:

Huawei

Honor 7

Honor-mobilene markedsføres mange steder uten å ta følge med Huawei-navnet, men det er likevel den kinesiske giganten som står bak, og merkevaren skal konkurrere med andre prisgunstige modeller fra selskaper som Xiami og OnePlus. Dermed er det heller ikke småtterier du får for en relativt gunstig pris her.

En rask åttekjernet systembrikke, full-HD-skjerm på 5,2 tommer og et godt spesifisert kamera fra Sony er å finne i spesifikasjonslisten. I tillegg får du snasne og nyttige tillegg så som minnekortplass, et stort batteri og en knapp du kan velge å bruke til hva som helst.

Prisen? 3500 kroner skal telefonen koste, og det er vanskelig å si noe annet enn at dette ser ut som mye for pengene. Telefonen er i skrivende stund inne til test.

Les mer om Huawei Honor 7 i denne artikkelen »

Huawei Y5

Huawei Y5 blir en rimelig telefon for deg som bare vil ha noe enkelt og smart til å ha i lommen. Telefonen er utstyrt med en skjerm på 4,5 tommer, og oppløsningen er 854 x 480 piksler. Dermed er det ikke snakk om den skarpeste av mobilskjermer, og skjermteknologien er også gode gamle TN, som antyder at innsynsvinkelen kanskje ikke er allverden.

På plussiden får du imidlertid en oppdatert Android-versjon (5.1) og 4G-støtte. Prisen blir også behagelig. Y5 koster en knapp tusenlapp hos Elkjøp og NetComs kjedebutikker. Den drives av en firekjernet systembrikke og har 8 GB lagringsplass. Hvor mye som er ledig etter at operativsystemet har tatt opp sitt vet vi foreløpig ikke, men

Samsung

Samsung Galaxy S5 Neo

Samsung har ingen vanntett utgave av dagens Galaxy S6, og slipper derfor en oppdatert utgave av fjorårets toppmodell. Galaxy S5 Neo har fått en såvidt oppfrisket design, med matt lakk langs rammene denne gangen, og den vanntette luken i bunn er fjernet. Den vanntette USB-porten gjør sjansen betydelig mindre for at det skal trenge fuktighet inn i telefonen.

Innmaten skal for det meste være lik, men selskapet bruker en Exynos-brikke fra egne samlebånd som de forteller skal være like rask eller raskere enn Snapdragon 801-brikken som var å finne i forrige utgave. Dette blir med andre ord en bittelitt oppgradert variant av Galaxy S5. Til tross for noen små designendringer skal telefonen passe til det som finnes av tilbehør fra før.

Samsung Galaxy Tab S2

Samsungs første Galaxy Tab S ble lansert i fjor, og var det første store nettbrettet med AMOLED-skjerm. Nå er oppfølgeren på vei til butikkene, og den viktigste endringen er at aspektet på skjermen har skiftet. Der Galaxy Tab S var 16:10, er det nå «iPad-aspektet» 4:3 som gjelder. Kort fortalt er 16:10 mer egnet til film, mens 4:3 kan være bedre til lesing og spilling i noen situasjoner.

Det er fortsatt store AMOLED-skjermer som bor i disse nettbrettene, som slippes i henholdsvis 8 og 9,7 tommers størrelse. Oppløsningen er endret fra 2560 x 1600 piksler i forrige utgave til 2048 x 1536 piksler. Pikseltettheten har gått noe ned, men det er neppe særlig merkbart.

Elles har nettbrettet fått fingeravtrykksensor, og har i motsetning til Samsungs nye topptelefoner plass for minnekort. Brettet kommer i utgaver med og uten LTE/4G.

Les mer om Samsung Galaxy Tab S2 i denne saken »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen