Her er ha på-dingsen mange foreldre har ventet på
Teknofil
(Bilde: Kickstarter)

Her er ha på-dingsen mange foreldre har ventet på

Vil du ha muligheten til å GPS-spore barna dine?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selv i nokså trygge Norge synes mange foreldre at det er ekstra trygt å kunne vite hvor barna deres er til enhver tid. Det fikk vi bekreftet av debatten som fulgte etter at Silje Vallestad lanserte overvåkningstjenesten Bipper i 2010

For å bruke Bipper-appen må imidlertid barnet ha tilgang til en smarttelefon, og det kan kanskje være vanskelig å få til i praksis. Nå kommer derimot en ny ha på-dings som lar foreldre GPS-spore barna, og den heter Tinitell.

Ifølge Tech Crunch er dette foreløpig bare et Kickstarter-prosjekt, men med nesten en hel måned igjen ser det ut til at de kommer til å nå innsamlingsmålet sitt på 100 000 dollar. Den svenske utvikleren har allerede fått inn over 30 000 dollar på bare noen få dager.

 

Telefon og GPS-sender

Tinitell er et lite armbånd med en enkel telefonfunksjon og en GPS-sender. Telefonboka oppdateres via en app eller via nettsiden til Tinitell. Barnet bruker stemmekommandoer for å ringe foreldre eller andre som manuelt er lagt inn. Alt barnet trenger å si for å ringe mammaen sin er for eksempel «Mamma!».

Armbåndstelefonen tåler både vann og sandkasser. Taletid er opptil én time per lading, eller inntil 7 dager på standby. Prisen vil bli 179 dollar hvis produktet kommer i salg. Kickstarter-støttespillere kan få dingsen til 99 dollar (600 kroner) hvis de er tidlig ute.

– Jeg kom på ideen for Tinitell da jeg besøkte en venn som også er far. Sønnen hans ville gå ut og leke, men hadde ikke mobil. Han hadde mistet en mobiltelefon tidligere, og vi følte ikke for å låne bort smartmobilene våres. Det verste var at vi ikke kunne bli med ham ut akkurat da, fordi vi lagde middag. Sønnen hans endte opp med å leke på rommet sitt med en iPad, og det synes jeg var trist, sier utvikler Mats Horn til Tech Crunch.

FØLG @TEKNOFIL_NO PÅ TWITTER

Er det greit at foreldre kan spore barna sine på denne måten? Si din mening i kommentarfeltet under artikkelen!

En av to foreldre ser negativt på dataspill:
– Bekrefter mange av samfunnets fordommer mot dataspill, sier Medietilsynet »

(Kilder: Tech Crunch, Kickstarter)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen