Google har gjennom en rekke oppkjøp fått kommandoen over både pakkesler, personlige tjenere og verdensrekordholderen i sprint. (Bilde: Boston Dynamics, DARPA, Meka Robotics)

Én kan bli din redningsmann, en annen tjeneren din

Google har skaffet seg mange robotselskaper – og med på kjøpet, en hær av roboter.

Google er kjent for å hive seg på ambisiøse prosjekter som går langt utover selskapets kjernevirksomhet, som er reklame, søk- og nettjenester. Forskningen på evig liv er bare ett av de siste djerve målene deres. En satsning som ikke like mange har fått med seg tyder imidlertid på at det Google vi vil kjenne i fremtiden mest av alt vil handle om kunstig intelligens og roboter, i stedet for Internett-søk.

Over seks måneder på tampen av fjoråret kjøpte Google nemlig opp syv store selskaper som utvikler en rekke forskjellige roboter, fra rene industrimaskiner til mer menneskelignende. De har også ansatt en rekke personer for å drive satsningen til de store høyder. Andy Rubin, mannen som ga liv til Android-plattformen som nå er installert på flere hundre millioner mobiltelefoner og nettbrett, står for eksempel helt i spissen for robotsatsingen.

Det er ikke offisielt akkurat hvilke planer Google har med sine robotoppkjøp eller hva slags produkter vi eventuelt kan vente oss å se i fremtiden, men Rubin har selv uttalt at utviklingsfasen for hva det enn er de holder på med, ikke skal være spesielt langdryg. Det kan tyde på at vi innen forholdsvis kort tid vil få flere nyss om hva Google vil bruke sin nyervervede robotarmada til.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
NITO- eller Tekna-medlem?
Få 50 % rabatt
Jobber du i en bedrift med mer enn fem ansatte?
Ta kontakt for grupperabatt
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal. Ved årlig periodisering tilbys også bedriftsfaktura.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (3)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen