Den nye OneHub-ruteren fra Google.
Den nye OneHub-ruteren fra Google. (Bilde: Google)

Her er Googles nye ruter

«OnHub» legger vekt på brukervennlighet og design.

Det er ikke så ofte Google lanserer ny maskinvare, men nå har søkegiganten dratt sløret av en splitter ny Wi-Fi-ruter. Ruteren heter «OnHub» og skal ifølge Google representere en litt ny tilnærming.

Med den nye ruteren har Google først og fremst lagt vekt på å gjøre Wi-Fi-opplevelsen så smertefri som mulig gjennom et stort fokus på brukervennlighet.

Benytter enkel applikasjon

Google har blant annet utviklet en egen app som fungerer sammen med ruteren, «Google On», som er tilgjengelig både til Android og iOS. Denne skal gjøre det meget enkelt å både installere å holde kontroll på Wi-Fi-nettverket.

Google On-appen skal gjøre installasjon enkelt.
Google On-appen skal gjøre installasjon enkelt. Foto: Google

Appen forteller brukeren blant annet hvor mye båndbredde hver enkelt, tilkoblede enhet bruker, og lar deg også foreta nettverkssjekker med forslag til tiltak dersom alt ikke fungerer optimalt. Oppdateringer vil også installeres automatisk, uten å forstyrre tilkoblingen. 

OnHub skal ellers ha det Google kaller «smart» programvare som automatisk foretar justeringer for å unngå forstyrrelser og sørger for optimal ytelse, og du kan prioritere bestemte enheter for å gi disse den høyeste hastigheten.

Spenstig design

Ellers har Google ikke minst vektlagt design. OnHub har en ganske attraktiv, sylinderformet innpakning som blant annet tjener det formålet at den skal kunne plasseres i åpent rom hvor den gir best ytelse. Ruterens 13 antenner er plassert på innsiden av ruteren, og Google har også kvittet seg med de blinkende lysene.

I stedet benytter produktet et ringformet lys som bruker lysstyrke og ulike farger som indikatorer på en subtil måte. Antennene er plassert i en ring på innsiden av ruteren, en løsning Google sier skal gi mer pålitelig dekning i flere retninger.

Det er TP-Link som produserer det fysiske produktet, som har en tokjerners prosessor av typen IPQ8064 på 1,4 GHz, 4 GB flashinne, 1 GB minne og en totalytelse på 1900 Mb/s. Den har én USB 3.0-port og måler 19,1 cm i høyden, mens diameteren ligger på 11,7 cm. Ruteren kan forhåndsbestilles nå for 200 dollar i USA. Norsk lansering er foreløpig ikke kjent. Flere detaljer finner du på Googles produktside, og se også video under.

Dette kan være Google neste mobiltelefon: Den neste Nexus-en kan bli laget av LG »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen