Slik ser nye Google Maps ut. (Bilde: Google)

Her er Googles nye bildesøk

Endelig blir det lettere å finne blinkskuddet du var ute etter.

Søkemotoren Google er intet mindre enn gigantisk. For mange er navnet alene synonymt med internett, og bare i 2012 ble det gjennomført 1,2 billioner søk.

Nå forteller Google på bloggen sin at de er i ferd med å endre utseende og funksjonaliteten på bildesøket, som de mener trenger en skikkelig overhaling.

– Vi har fått mange tilbakemelding fra brukere at de vil ha et oppdatert bildesøk. Vi har redesignet bildesøket for å gi en bedre søkeopplevelse, og i løpet av de neste dagene vil du kunne se forandringene, skriver Google.

Færre klikk

Farvel, gamle design. Vi kommer ikke til å savne deg.
Farvel, gamle design. Vi kommer ikke til å savne deg.Foto: Google

Det nye bildesøket skal være raskere og ha et lekrere utseende. Du skal kunne raskt bla deg igjennom bildene ved å bruke tastaturet, og enkelt gå ut av et bilde ved å trykke på «esc»-knappen. Du slipper altså å klikke deg tilbake til bildeoversikten hver gang du vil se på et nytt bilde, noe som antageligvis vil spare deg for mye tid.

Hvis du ikke vil gå igjennom bildene én etter én, kan du bla deg forbi visningsdelen, og fortsette å skrolle nedover alle bildene som vanlig.

Bedre informasjon

I tillegg til å vise bildene i samme vindu som du søker i, vil du også få opp mer informasjon på hvert bilde.

– Vi vil nå vise detaljert informasjon om bildet (metadataen) under hvert bilde i søkeresultatet, i stedet for å lenke videre til en separat landingsside. Vi vil også gjøre det lettere for deg å vite hva det neste bildet vil inneholde ved å vise tittel på opphavssiden, domenenavnet den kommer fra, og bildestørrelse, skriver Google.

Det nye bildesøket vil dukke opp i løpet av de neste dagene på images.google.no.

(Kilde: Google)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen