Slik ser Google-kavaleriet ut. (Bilde: Masrur Odinaev / Google+)

Her er Google Street Views armada av biler

De er mange, og de er klare til å erobre (og kartlegge) verden.

Trodde du Google Street View-bilen var som julenissen, og opererte i ensom majestet for å gi oss gatebilder fra alle verdens hjørner? Her er bildet som viser hvordan det egentlig står til – en hel armada av Google-biler som står klare til nye eventyr på landeveien.

Bildet er tatt av Google-ansatt Masrur Odinaev, og viser bilene av merket Subaru Impreza. Det som kanskje er en tankevekker, er at dette bare er en brøkdel av hele Googles Street View-flåte. I tillegg til denne gjengen finner vi lokale biler verden over, samt sykler og undervannsekspedisjoner.

Det får deg kanskje til å tenke over hvor mye arbeid og ressurser som egentlig går med på å gi oss Googles karttjeneste på gatenivå.

Økt norgesdekning

Google har forøvrig oppdatert Street View nå nylig. Ifølge Google Lat Long-bloggen lanserte selskapet sin største og mest innholdsrike oppdatering av tjenesten i forrige uke.

Google har doblet antall «spesielle samlinger» som de kaller det, og over 400 000 kilometer med veier over hele verden har blitt oppdatert.

Norge er et av de heldige landene som blir nevnt når Google forteller om sin økte dekning i Street View. Det samme gjelder Sverige, Danmark, USA og Storbritannia.

Katarinapalasset i Russland.
Katarinapalasset i Russland.Foto: Google

Besøk russisk slott

Flere nye steder har blitt lagt til i Street View, deriblant parker, slott og turistattraksjoner. Nå kan du vandre rundt ved et russisk slott, et minnesmerke i Taiwan eller i en park i Singapore. Fra PC-en, altså.

Google har ingen planer om å bremse utviklingen, og lover oss enda flere virtuelle turistattraksjoner i tiden framover.

(Kilder: Masrur Odinaev / Google+, Google Lat Long)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen