Slik ser Google Nexus 7 ut, ifølge Gizmodo Australia.
Slik ser Google Nexus 7 ut, ifølge Gizmodo Australia. (Bilde: Gizmodo.com.au)

Her er Google-nettbrettet

Googles Nexus 7-nettbrett får Android "Jelly Bean", ifølge lekkede dokumenter.

Det er lenge siden vi første gang hørte rykter om at Google kunne komme til å lansere sitt eget nettbrett i samarbeid med Asus, på samme måte som de i dag i samarbeid med Samsung leverer referansemobiler under merkevaren Nexus.

Nå hevder Gizmodo i Australia å ha fått tilgang til dokumenter som inneholder detaljert informasjon om et nettbrett som vil få navnet Google Nexus 7, og som skal bli lansert på utviklerkonferansen Google I/O onsdag denne uken.

Får Android 4.1 "Jelly Bean"

Ifølge Gizmodo Australia vil nettbrettet bli bygget av Asus. Det skal ha en 7-tommers skjerm og være det første nettbrettet som benytter Googles kommende Jelly Bean-variant av Android. Tidligere var det antatt at Jelly Bean ville være versjon 5.0, men det er nå mye som tyder på at det er versjon 4.1 det er snakk om.

Skjermen skal være av typen IPS LCD med 178 graders innsynsvinkel og en oppløsning på 1280 x 800 punkter.

Nexus 7-nettbrettet skal ifølge Gizmodo være basert på en Tegra 3-systembrikke med fire 1,3 GHz prosessorkjerner og en 12-kjerners GeForce-grafikkprosessor. Det skal ha 1 GB RAM og komme i én versjon med 8 GB lagring og én med 16 GB.

Nettbrettet vil også ha NFC, og komme med Google Wallet forhåndsinstallert (antagelig bare i USA). Med Android Beam-funksjonen skal du kunne dele innhold mellom to telefoner via NFC.

Kutter kamera på baksiden

Til tross for at spesifikasjonene virker ganske gode, har Google og Asus gjort enkelte grep for å få ned produksjonskostnadene på brettet. Det vil være et 1,2 megapiksel frontkamera, men ikke et kamera på baksiden. Det virker dermed som om Google først og fremst har hatt videotelefoni i tankene.

Nexus 7 kommer også kun med wi-fi, og nettbrettet har ikke 3G-støtte.

8 GB-modellen skal koste 199 amerikanske dollar, mens 16 GB-versjonen vil koste 249 dollar. Vi snakker altså om rundt 1.500 kroner for toppmodellen i USA, dermed kan det se ut som at Google posisjonerer dette nettbrettet som en direkte konkurrent til rimelige nettbrett som Amazon Kindle Fire.

Les også testen av Asus Transformer Pad Infinity: HD-brett til jobb og moro

(Kilde: Gizmodo Australia)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen