Her er fremtidens videokamera
Teknofil

Her er fremtidens videokamera

Det er under sitt Canon Expo-show i New York at selskapet viser fram sitt nye konseptkamera – vi understreker konsept.

Canons Multipurpose Camera støtter både video og stillbilder tatt med ultrahøyoppløsningen 4K. Om du synes HD-oppløsningen som brukes på Blu-Ray er skarp og fin, kommer 4K til å ta pusten fra deg.

4K sier noe om oppløsningen på et bilde. 4K har fire ganger høyere oppløsning enn 2K (en vanlig standard på kino), som igjen har 6,7 prosent høyere oppløsning enn HD. Bildet har en oppløsning på 4096 piksler horisontalt ganger 2160 piksler vertikalt.

I dag er det stort sett kun i enkelte kinosaler vi vanlige dødelige får oppleve kvaliteten, blant annet holder Oslo Kino på å montere 4K-projektorer i 30 av selskapets saler.

Kun video
Canons nye kamera tar faktisk kun opp video, fordi oppløsningen på bildebrikken er høy nok til at brukeren kan ta ut ut hvert enkelt bilde i videoen som et stillbilde. I tillegg skal Canon ta i bruk en egenutviklet teknologi som holder alt i fokus, med et avansert stabiliseringssystem som sikrer skarpe bilder hver gang, ifølge bloggere.

En nyutviklet 2/3-tommers CMOS-sensor sørger for at videoen spilles inn med over 60 bilder i sekundet.

Dessverre er får vi neppe se Canons 4K-kamera på det kommersielle markedet med det første. Kameraekspert Lennart Goth i Cnet tror teknologi som dette vil komme rundt 2020.

Teknofil skal på Canons europeiske versjon av messen i oktober. Vi regner med å komme tilbake med mer om både framtidens og dagens kamera da, så følg med.

I mellomtiden kan du kikke på denne videoen av Canon Multipurpose Camera fra Gizmag.com.

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen