Nye Samsung Gear VR.
Nye Samsung Gear VR. (Bilde: Samsung)

Samsungs VR-briller blir mye billigere

Gear VR skal fungere med de fleste av Samsung-mobiler.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung har som kjent allerede kastet seg ut på VR-markedet med sine Gear VR-briller, men disse var ikke spesifikt rettet mot vanlige forbrukere. I en pressemelding melder nå Samsung at de har sluppet den første Gear VR-utgaven for forbrukere, og den blir attpåtil ganske så rimelig.

Den nye Samsung Gear VR er, i likhet med den forrige generasjonen, utviklet i samarbeid med Oculus VR. De nye brillene vil ha en amerikansk pris på 99 dollar, litt over 800 kroner.

For dyrt? 
Disse VR-brillene koster 80 kroner på Clas Ohlson »

Fungerer med flere mobiler

Forbrukerutgaven av Gear VR fungerer for det første sammen med langt flere mobilmodeller enn tidligere. I tillegg til den vanlige S6-telefonen, kan de nye brillene også brukes med S6 Edge, S6 Edge Plus, i tillegg til den nye brettmobilen Galaxy Note 5.

Brillene fungerer nå med alle Samsungs toppmodeller.
Brillene fungerer nå med alle Samsungs toppmodeller. Foto: Samsung

De er også 22 prosent lettere enn Gear VR Innovator Edition, og Samsung kan ellers opplyse om at de har lagt på nye skumputer som skal gjøre produktet langt mer komfortabelt å bruke enn tidligere.

Bedre pekeplate

Samsung skal i tillegg ha forbedret pekeplaten på siden av brillene. Utfra bildene å dømme ser det ut til at forbedringen blant annet består i at pekeplaten nå har tydlige «spor» som gjør det enklere å kontrollere brillene.

Brillene ytre dimensjoner ligger på 201,9 mm x 116,4 mm x 92,6 mm, og vekten er på 310 gram. Produktet skal slippes i USA i løpet av november, og verdenslanseringen kommer like etterpå. Prisen ligger som sagt på 99 dollar, men det er uvisst hva den ender opp med å koste i Norge.

Vi testet den forrige utgaven av Gear VR i sommer: 
Brillene gjør mobilen din til en kinosal »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen