Slik ser forbrukerutgaven av Oculus Rift ut.
Slik ser forbrukerutgaven av Oculus Rift ut. (Bilde: YouTube/Oculus VR)

Her er forbrukerversjonen av Oculus Rift

Den ferdige utgaven er endelig avduket, og det samme er lanseringsvinduet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Etter en svært lang ventetid og mange spekulasjoner har Oculus VR endelig offisielt dratt sløret av forbrukerutgaven av de etterlengtede VR-brillene Oculus Rift. Det skjedde under et direktesendt pressearrangement på torsdag.

Selskapet kunne også kunngjøre at brillene vil bli tilgjengelige på markedet i løpet av første kvartal neste år, men dessverre uten å angi en mer spesifikk dato. Tidligere antydninger om at den ville komme i år viste seg altså å ikke stemme.

Får ny håndkontroll

Under presentasjonen ble det ellers klart at VR-brillene får mer eller mindre det samme utseende som den lekkede utgaven vi meldte om for bare noen dager siden. Den sylinderformede enheten som skal spore bevegelsene til brillene vil også følge med i pakken til den endelige utgaven.

En av de store nyhetene under avdukingen av den ferdige forbrukerversjonen var imidlertid den nye håndkontrollen som Oculus VR har utviklet for VR-brillene, kalt «Oculus Touch». Denne kontrollen vil bestå av to enheter, en for hver hånd, og skal ifølge selskapet gjøre det enkelt og intuitivt å bruke hendene inni den virtuelle virkeligheten.

Dette er den nye håndkontrollen til Oculus Rift som skal bringe hendene dine inn i VR-verdenen.
Dette er den nye håndkontrollen til Oculus Rift som skal bringe hendene dine inn i VR-verdenen. Foto: Oculus VR

De tekniske detaljene ble ikke avslørt, men kontrollene skal være i stand til å spore håndbevegelsene med høy presisjon og svært lav forsinkelse via et kamera, og selskapet har også lagt stor vekt på ergonomi og komfort slik at man skal kunne bruke kontrollene kontinuerlig i lange perioder.

Viste frem flere VR- spill

En annen interessant detalj når det gjelder Oculus Touch-kontrollene er at de også kommer med innebygde sensorer som fanger opp bevegelsene til de individuelle fingrene, noe som skal legge til rette for enda mer finstemt interaksjon med virtuelle objekter i for eksempel spill.

De tekniske spesifikasjonene til selve brillene ble ikke avslørt, men Oculus VR-sjefen Brendon kunne fortelle at brukeren ikke vil merke noe etterslep i bildet, hakking eller piksler med det ferdige produktet. Brillene vil blant annet by på en glidebryter som lar deg justere avstanden mellom linsene, og avtagbare hodetelefoner er også på plass.

Det vil for øvrig være mulig å bruke Oculus Rift med briller, og produktet skal ha en lav vekt og høy komfort. Utover dette kunne selskapet også presentere flere VR-spill de har jobbet med, og som de vil vise mer av under den kommende spillmessen E3. På E3-messen vil de også fortelle mer om selve brillene.

Under kan du se en kjapp reklamefilm for forbrukerutgaven av Oculus Rift, samt noen klipp fra kommende spill utviklet for brillene.

Her er en VR-løsning du kan skaffe deg allerede nå: Vi har testet den nye VR-brillen for Galaxy S6 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen