Odroid C2.
Odroid C2. (Bilde: Pixel Embargo/Shutterstock.com, Hardkernel)

Her er en ny og kraftig Raspberry Pi-konkurrent

Odroid C2 byr på mer krutt enn rivalen og støtter både Android og Ubuntu.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samlebåndet med Raspberry Pi-utfordrere tar aldri pause, og nå enda en liten krabat sett dagens lys. Det sørkoreanske selskapet Hardkernel har nemlig avduket sin nye modell «C2», som ligger i det øvre sjiktet i det velfylte segmentet.

Odroid C2 befinner seg i samme prisklasse som Raspberry Pi 2, men byr på en del mer futt når det gjelder maskinvaren.

Bedre prosessor og HDMI 2.0

Den nye mini-PC-en skilter blant annet med en Cortex A53-brikke på 2 GHz og 2 GB minne, der Raspberry 2 kun har en Cortex A7-brikke på 900 MHz og 1 GB minne. Grafikken leveres av en Mali-450 MP3-prosessor.

Dette, i kombinasjon med at maskinen byr på en HDMI 2.0-port, betyr at du kan bruke mini-PC-en til å kjøre 4K-oppløsning i 60 bilder per sekund. Når det gjelder OS er maskinen designet for både Android og Ubuntu.

Odroid C2.
Odroid C2. Foto: Hardkernel

Kun litt dyrere

Ellers har kortet støtte for eMMC 5.0-flashlagring og microSD-kort, og byr både på Ethernet-tilkobling, fire USB 2.0-porter og IR-mottaker. En GPIO-rekke på 40+7 punkter er også på plass. GPIO står for «General-Purpose Input/Output» og er en rad med pinner for tilkobling til ulike typer tilbehør.

De ytre dimensjonene er på 85 x 56 millimeter, som er nøyaktig det samme som rivalen. Til tross for at Odroid C2 er en god del kraftigere enn Raspberry Pi 2 er den lagt ut med en pris på kun 40 dollar, som er bare 5 dollar mer enn konkurrenten koster i USA.

Kortet skal bli tilgjengelig for salg i begynnelsen av mars i år og kan bestilles fra Hardkernels hjemmeside, hvor du også finner mer informasjon. 

(Via Liliputing)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen