Den nye Raspberry Pi Zero-konkurrenten Omega2.
Den nye Raspberry Pi Zero-konkurrenten Omega2. (Bilde: Kickstarter)

Her er en ny knøtte-PC til under femtilappen

Raspberry Pi Zero-konkurrenten Omega2 ble en knallsuksess på Kickstarter.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det mangler ikke akkurat på mini-PC-er i Raspberry Pi-ånden, men det hindrer ikke samlebåndet av atter nye modeller i å dure videre. Nå har det dukket opp en ny og billig knøttemaskin som har blitt en braksuksess på finansieringsnettstedet Kickstarter.

Omega2 er navnet på det nye produktet, som er en direkte konkurrent til Raspberry Pi Zero. Prisen er på bare 5 dollar, litt over 40 kroner, som er det samme som Zero koster.

Svakere enn Zero, men med Wi-Fi

Det nye kortet har en uspesifisert prosessor på 580 MHz og 64 MB minne om bord. Dette er lavere enn Zero, som har en prosessor på 1 GHz og 512 MB minne. Til gjengjeld har Omega2 imidlertid 16 MB intern lagringsplass, og ikke minst har den også innebygd Wi-Fi. 

Kortet kjører Linux, og utviklerne har laget et knippe brukervennlige appliasjoner som skal gjøre det enkelt å komme i gang med prosjektene. Utviklerne har også laget tilleggsmoduler for både Bluetooth, mobilnett-tilkobling og GPS, i tillegg til en rekke sensorer som skal gi kortet mange bruksområder.

Kortet kommer også i en Plus-utgave, her avbildet.
Kortet kommer også i en Plus-utgave, her avbildet. Foto: Kickstarter

Stor Kickstarter-suksess

Om man ønsker litt mer kraft «ut av boksen» kommer Omega2 for øvrig også i en Plus-utgave som byr på samme prosessor, men 128 MB minne, 32 MB intern lagringsplass og støtte for mikroSD. Plus-utgaven koster 9 dollar, heller ikke en avskrekkende prislapp.

Omega2 har samlet inn solide 356 000 dollar av et mål på bare 15 000 dollar med åtte dager igjen, som må sies å kvalifisere til knallsuksess. Selve salget skal etter planen starte i november. Les mer hos Kickstarter, og se også video under.  

Her er et annet ferskt Kickstarter-prosjekt: Denne lader mobilen din trådløse mens den svever i løse luften »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen