En prototypen av armen.
En prototypen av armen. (Bilde: Carbon Robotics)

Denne robotarmen kan du programmere til å gjøre hva du vil

Og prisen er faktisk ikke så ille!

Vi har allerede sett noen robot-konsepter på CES-messen, og nå har det dukket opp enda et. På messegulvet oppdaget blant andre Engadget et produkt kalt KATIA, som er en slags robot-arm.

Armen er utviklet av et selskap som heter Carbon Robotics og beskrives som en «intelligent» robotarm som du kan trene opp selv til å utføre flere forskjellige typer handlinger.

Koster rundt 18 000 kroner

Produktet skal være svært allsidig og ha samme ferdigheter som robotarmene som brukes i industrien, men med den vesentlige forskjellen at den prismessig skal ligge innenfor rekkevidden til vanlige forbrukere.

Slik skal formodentlig det ferdige produktet se ut.
Slik skal formodentlig det ferdige produktet se ut. Foto: Carbon Robotics

Mer konkret betyr det at prisen skal ligge på 2000 dollar når den legges ut for salg i mars, som tilsvarer cirka 17 700 norske kroner. Litt koster den med andre ord, men så får man tilsynelatende en del for pengene.

Alle de tekniske opplysningene foreligger ennå ikke, men noe av det som skal gjøre KATIA appellerende er at den skal være enkel i bruk. Det skal for eksempel ikke være behov for avansert programmering for å få den til å utføre ulike oppgaver. 

Åpen plattform

I stedet kan man «lære» den opp simpelthen ved å lede armen gjennom bevegelsene du vil den skal utføre, og etterpå skal den være i stand til å følge disse instruksene på egen hånd og helt feilfritt. Den skal visstnok kunne bære objekter på opptil én kilo, og flytte disse innenfor en radius på cirka én meter med svært høy presisjon.

Armen skal basere seg på en åpen plattform og er både modulær og «hackbar», slik at man kan bygge den ut med annen teknologi, for eksempel ulike sensorer, og således gi den mange flere bruksområder.

Det er selvsagt høyst uvisst når robotarmen eventuelt vil bli tilgjengelig for nordmenn, men om du er interessert kan du melde din interesse på hjemmesiden, hvor du også finner mer informasjon.

Her er et annet robotkonsept: Denne fjernstyrte roboten kan du bygge selv »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen