Den vanntette fiskedronen AguaDrone.
Den vanntette fiskedronen AguaDrone. (Bilde: Skjermdump/YouTube)

Her er en drone som kan hjelpe deg å fiske

Vanntette AguaDrone søker nå folkefinansiering.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Ved siden av kun video og bildeknipsing har droner etter hvert blitt utstyrt med en rekke andre egenskaper. På folkefinansieringsnettstedet Kickstarter  har det nå dukket opp en ny drone med den uvanlige ferdigheten at den kan hjelpe deg å fiske.

Dronen heter AguaDrone og er som navnet antyder beregnet på det våte element. Det betyr at dronen er 100 prosent vanntett, som betyr at den kan lande i og lette fra vann, men den har også et knippe andre finurlige triks i ermet. 

Kan finne fisk og slippe agnet

AguaDrone kommer med et sett av moduler, deriblant et ekkolodd som kan brukes til å finne fisk ned til en dybde på litt over 40 meter og sende bildene tilbake til mobilen eller nettbrettet via Wi-Fi. Håndkontrollen har eget feste for mobile enheter.

Foto: Kickstarter

I tillegg til dette kommer dronen også med en modul som kan bære fiskesnøret med agnet ut til et bestemt punkt, for deretter å slippe det i vannet ved at brukeren trykker på en knapp på håndkontrollen.

Vanntett kamera

Enheten kan bære en last på opptil 900 gram og har et innebygget FPV-kamera slik at du kan slippe agnet med høy presisjon. AguaDrone kommer også med en kameramodul med et vanntett kamera du kan bruke til å ta undervannsbilder ved å lande i vannet.

For å sikre deg et eksemplar må du love bort minst 699 dollar, cirka 6000 kroner, så det koster en liten slant. Leveringene skal starte i februar neste år. I skrivende stund har prosjektet kun samlet inn 8500 dollar av et mål på 69 000 dollar med 25 dager igjen. Les mer på Kickstarter, og se video under.

DJI har nå oppgradert de to viktigste dronene sine: Slik blir Phantom 4 Pro og Inspire 2 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen