Her er det lov å ta bilder oppunder kvinners skjørt
(Bilde: Shutterstock)

Her er det lov å ta bilder oppunder kvinners skjørt

I Massachusetts frikjennes snikfotografer på t-banen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Med dagens teknologi har man nærmest alltid et kamera for hånden, og mange kameraer er så godt kamuflerte at motivet ofte en gang ikke er klar over at han eller hun blir foreviget. Teknologiutviklingen har ført til at snikfotografering og ulovlig overvåkning har blitt et stort samfunnsproblem, spesielt i forhold til hva det var for bare noen få år siden.

I Norge vil man sannsynligvis få mer enn en smekk på pungen dersom man blir tatt for å drive med slike aktiviteter, men slik er det ikke overalt i verden. En innbygger i den amerikanske delstaten Massachusetts ble nylig frikjent for å ha tatt såkalte «upskirts» av kvinner på t-banen, og retten konkluderte med at det er fullstendig lovlig å ta slike bilder av fremmede kvinner!

Kvalifiserer ikke som naken

Det var under en rettsak på onsdag at amerikaneren ble frikjent for tiltalen, som sa at han hadde knipset bilder oppunder kjolen eller skjørtet til flere kvinner på t-banen i Boston. Årsaken til frikjennelsen? Jo, kvinnene kan ikke regnes som nakne eller delvis nakne, og er derfor ikke beskyttet av loven.

Den nåværende loven beskytter nemlig kun mennesker som er nakne i garderober/baderom og lignende. Siden kvinnene hadde på seg klær og befant seg i det offentlige rom, så gjorde ikke den slibrige fotografen noe ulovlig når han knipset bilder fra bakkenivå.

Varsler snarlig endring

Loven er med andre ord tydelig i sin tale, men den er som man skjønner grusomt utdatert og ikke tilpasset dagens teknologi. Det synes også senatet i Massachusetts, som har uttalt at de er både sjokkert og forbannet over domsavsigelsen. De vil snarest mulig innføre en ny og tilpasset lov som vil forby alle former for «upskirts».

Dessverre kunne de ikke hindre at snikfotografen gikk fri denne gangen, men han vil nok ikke slippe like billig unna neste gang han blir tatt for slike aktiviteter på t-banen.

Fotografering er ikke alltid så greit:
Se de elleville bildene fra Google Street View »

(Kilde: The Verge)

 

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen