PowerColor Radeon HD 7970 x2 Devil 13
PowerColor Radeon HD 7970 x2 Devil 13 (Bilde: Techpowerup.com)

Her er det doble AMD-monsterskjermkortet

Venter du fortsatt på HD 7990? Powercolor har laget en egen versjon.

AMD lanserte allerede før nyttår en helt ny serie skjermkort, hvor førstemann ut var Radeon HD 7970. Det tok nesten fire måneder før Nvidia svarte med GeForce GTX 680, men det gikk bare én måned før de kunne banke ut et lekkert tokjernet skjermkort – GTX 690.

Selv i dag, over et halvt år etter den første HD 7000-lanseringen, har AMD ennå ikke levert et tokjernet skjermkort til markedet. Dette kortet vil trolig får navnet Radeon HD 7990. Nå tar PowerColor saken i egne hender.

Foto: Techpowerup.com
Foto: Techpowerup.com

Tokjernet monster

Techpowerup.com har fått bilder av det nye skjermkortet, som går under navnet PowerColor Radeon HD 7970 x2 Devil 13. Dette er kort og greit to HD 7970-kort sydd sammen på ett og samme kretskort, og er med andre ord i prinsippet den samme løsningen som et fremtidig HD 7990-kort vil være.

Det er et «hjemmelaget» skjermkort, og bygger ikke rundt et referansedesign fra AMD. For å holde de to kraftige kjernene kalde er det tatt i bruk en massiv kjøleløsning, som blant annet byr på tre vifter.

Nøyaktig hvor mye minne kortet vil bære er ikke kjent, men på bildene kan man skimte hele 24 minnebrikker, av GDDR5-typen. Rykter nevner at det skal være snakk om 6 GB totalt, tre til hver kjerne, og at klokkefrekvensen til kjernen skal ligge på 925 MHz – men dette er ikke bekreftet.

En kraftpakke som dette krever mye strøm, noe det får supplert via tre 8-pins PCIe-kontakter. Strømstyringssystemet består videre av en sammensetning av 5, 2 og 1 strømfaser.

Det er en PLX-brikke som står for selve Crossfire-koblingen i mellom de to kjernene. Skjermkortet har videre to uavhengige BIOS-er, én for hver grafikkjerne.

Ta turen over til Techpowerup.com for å se flere bilder.

(Kilde: Techpowerup)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen