PlayStation TV er mindre enn en PlayStation-kontroller. Når den kommer til Norge blir den dog å se i sort drakt, ikke hvit som i Japan.
PlayStation TV er mindre enn en PlayStation-kontroller. Når den kommer til Norge blir den dog å se i sort drakt, ikke hvit som i Japan. (Bilde: Sony)

Her er den nye mini-PlayStationen

Lar deg spille håndholdt-spill på storskjermen.

Denne uken går verdens største spillmesse av stabelen i Los Angeles. Her samles det som kan krype og gå av spillutviklere og konsollmakere for å på løpende bånd vise nye spill og spennende maskinvare som vi kan vente oss i tiden som kommer.

I natt avholdt Sony, som står bak suksessen PlayStation, en stor pressekonferranse i forbindeles med messen. Her lanserte de flere spillnyheter, men selskapet hadde også ny maskinvare på lur i form av «PlayStation TV».

Håndholdspill på storskjermen

Vita-TV.
PlayStation-TV. Foto: Wikipedia

PlayStation TV er en liten boks som kobles til TV-en din og som ifølge Sony vil la deg spille omtrent alle spillene som allerede finnes for deres håndholdte konsoll, PlayStation Vita, på storskjermen i stua.

Vita-spillene settes inn i maskinen i front og spilles ved hjelp av en helt vanlig PlayStation 3- eller 4-håndkontroller – som for øverig er større enn selve PlayStation TV-en. Den nye maskinen måler nemlig bare 6 x 10 centimeter.

Spillene leveres til TV-en i 720p. Så om du har en gigantisk TV må du nok regne med et noe grøtete bilde, i alle fall om du sitter nærme.

PlayStation TV lar deg lagre fremgangen i spillene dine i selve maskinen, men om du ønsker å bytte på å spille mellom den nye stuekonsollen og den håndholdte Vita-en må du investere i et av Sonys egne minnekort for å utveksle progresjonen. Med et minnekort kan du dessuten laste ned spill fra PlayStations nettbutikk.

I tillegg til å spille Vita-spill skal PlayStation TV også ta seg av strømming av PlayStation 4-spill til TV nummer to i huset. Dette er en kjekk funksjon om TV-en som PlayStation 4-konsollen din er koblet opp til er opptatt når du vil bruke den.

I Japan finnes PlayStation TV i hvitt. Her ved siden av en PlayStation 3-kontroller.
I Japan finnes PlayStation TV i hvitt. Her ved siden av en PlayStation 3-kontroller.Foto: Sony

Sonys minikonsoll kan kommunisere med det trådløse hjemmenettverket ditt, men vil fungere aller best om du kobler den til med en nettverkskabel. For å ta i bruk PlayStation TV er alt du må ha en TV med en HDMI-port. Konsollen leverer forøverig også en USB 2.0-port som benyttes for å lade kontrolleren.

Du kan faktisk spille gamle Playstation-klassikere rett på datamaskinen din:
Her viser vi deg hvordan »

Flere triks

I det amerikanske og japanske markedet kan PlayStation TV friste med en rekke tjenester som lar deg se nett-TV og strømme filmer- og serier til den. Om vi får et tilsvarende tilbud for Norge er ukjent, og det samme gjelder for hvorvidt vi får nyte godt av abonnementstjenesten PlayStation Now, som gir amerikanerene tilgang til gamle PlayStation-klassikere for en fast månedssum.

Norsk pris for PlayStation TV er ikke offentliggjort ennå, men over dammen vil den lille boksen koste 99 dollar, en pris som tilsvarer omtrent 650 kroner. Konsollen blir tilgjengelig i sort og kan ventes her på berget i høst en gang.

Om du vil holde deg oppdatert på når PlayStation TV ramler inn hos norske forhandlere kan du sette opp en varsling i vår Prisguide allerede nå.

Slik spiller du PlayStation 4-spill på Sonys håndholdte Vita »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen