Her er den nye, kurvede råtassen til Samsung
(Bilde: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no)

Her er den nye, kurvede råtassen til Samsung

Dro frem en massiv 105-tommer under nattens lansering.

Hardware.no/Las Vegas: Samsung har stor tro på at UHD-oppløsning, som er minst fire ganger så pikselrik som dagens full HD-oppløsning, er den neste store pådriveren for TV-markedet. Tall de sitter på tilsier at dagens to millioner solgte UHD-TV-er skal øke til hele 60 millioner innen 2017 – en vekst selskapet selvsagt vil ha en bit av.

Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

– Det er klart at UHD er fremtiden. I dag lanserer vi vår største UHD-portefølje noen sinne, sa Joe Stinziano, viseadministrerende direktør for Samsung Amerika, under nattens lansering.

Han fulgte opp med å fortelle at modellene strekker seg fra 50 tommer til 110 tommer, men fokuserte aller mest på en kurvet modell på hele 105 tommer. 

Enormt med piksler

Dette er en temmelig lekker sak med 21:9-format, og den holder en opppløsning på hele 5120 x 2160 piksler. Den er med andre ord en TV som ligner mye på den LG presenterte tidligere samme dag.

Samsung har imidlertid lurt inn noen ekstra detaljer i designen. Baksiden av TV-en er dekket av et helt stykke tre, og den ser jevnt over veldig slank ut. Ifølge Samsung skal den også holde den mest optimale kurven, som i dette tilfellet betyr en radius på 4,2 meter.

Utover det rent fysiske har Samsung gitt TV-en et par funksjoner som skal gi den en mer «optimal» bildekvalitet, uten at vi har hatt muligheten til å beskue dette med egne øyne enda. Samtlige av selskapets kurvede modeller skal også få en funksjon som heter «Auto Depth Enhancer». Denne analyserer bildet som kommer inn, og vil se etter hva som er for- og bakgrunn, for så å endre kontrasten for å skille dem mer fra hverandre. Effekten skal i teorien, sammen med den kurvede formen, gi bildet en mer levende karakter.

Lanseringsdemonstrasjonen ble forøvrig kortet ned en god del. Regisør og produsent Michael Bay skulle egentlig bruke noen minutter på å skryte av den nye 105-tommeren, men han fikk ikke sagt mer enn et par setninger før han frøs, og stormet av scenen. – Angivelig fordi teleprompteren, som skulle vise hans forhåndsskrevne hyllest, var i det lunefulle hjørnet.

Michael Bay (til venstre) stormet av scenen sekunder etter at dette bildet ble tatt.
Michael Bay (til venstre) stormet av scenen sekunder etter at dette bildet ble tatt.Foto: Jørgen Elton Nilsen, Hardware.no

Samsungs kurvede 4K LCD-TV-er kommer også i varianter på 55-, 65- og 78 tommer. Samtlige har samtlige modeller fått en ny og raskere firekjernet prosessor, som blant annet skal sørge for å eliminere ventetiden når du slår på TV-en.

Oppgraderer TV-en underveis i livet

Alle Samsung-modellene med 4K-oppløsning som vil dukke opp iløpet av året, skal komme med en ny oppskaleringsfuksjon for full HD-innhold. Denne skal være bedre en forgjengeren, og Samsung påstår selv at resultatet blir «tilnærmet lik 4K» i praksis.

Under fjorårets CES-messe lanserte Samsung også den første versjonen av sitt «Evolution Kit». Dette er en boks som består av både maskinvare og programvare, og hensikten med den er å i større grad fremtidssikre TV-en. Fremfor å måtte kjøpe en ny TV hver gang det kommer en ny standard eller nye oppgaver som er veldig krevende for maskinvaren, skal det være nok å oppgradere denne boksen. 

– Vi gir deg ikke bare det ultimate bildet. Vi skal gjøre deg klar for fremtidens TV, sa Stinziano. 

Nå lanserer de nemlig en egen variant av Evolution Kit for selskapets UHD-modeller. Siden UHD-oppløsning er en relativt fersk affære, og siden ingen standarder for å effektivt komprimere innhold med slik oppløsning er helt klare ennå, kan nok dette komme godt med. Endringer kan alltid skje, men det Samsung forsikrer at oppgraderingsløsningen er valgfri å benytte seg av.

Samsung kunne også vise frem en helt unik prototype:
Se TV-en som endrer form ved et knappeklikk »

Bli vår fan på Facebook!
Vi er på Facebook!

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen