Her er den første norske prisen på AMDs toppkort

For første gang har en norsk nettbutikk listet opp Radeon R9 290X.

AMDs kommende toppmodell, Radeon R9 290X, har nå fått sin første norske pris. Nettbutikken Proshop har lagt ut et Radeon R9 290X-basert kort fra skjermkortprodusenten XFX, med en prislapp på 5990 kroner. Noen leveringsdato er derimot ikke oppgitt.

Skjermdump fra produktsiden.
Skjermdump fra produktsiden.

Dette er en del høyere enn det vi tidligere har antatt, og en del høyere enn det ryktebørsen har tilsagt. I slutten av september regnet vi med at prisen ville havne på 4500 til 5000 kroner, mens det i midten av oktober fremstod som mest sannsynlig at vi snakket om rundt 5000 kroner

AMD holder tett

Prisen er noe som AMD har holdt tett til sitt bryst helt siden det ble kjent at den kommende modellen var underveis og hva navnet var. Det eneste som offisielt har kommet fra AMD er at de sikter på en pris under 999 amerikanske dollar, siden de aller færreste bruker såpass med penger på et skjermkort.

Vi synes det er litt rart med en så høy pris, men AMD er kjent for å gjøre endringer i siste sekund, så ting kan skje også her. I tillegg kan vi nok regne med at det medfølgende Battlefield 4-spillet også trekker prisen litt opp.

Vil du ha varsel med en gang Radeon R9 290X blir tilgjengelig, eller prisen synker under et angitt nivå? Da kan du sette opp et varsel i Prisguiden.

AMD sparket i gang høstens skjermkortfest, den nye serien gjorde det ganske så skarpt i vår test »

(Kilde: Prisguide.no)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen