Denne tingesten er en kombinasjon mellom et kvadrokopter og en seksbeint robot. (Bilde: Madlab Industries)

Her er den flyvende edderkopp-roboten

Årets skumleste robot?

Den er som tatt rett ut fra en film der roboter har tatt over verden, men den kombinerte maskinen, bestående av et kvadrokopter og en seksbeint robot, har foreløpig ikke vist noen tegn til å være verken fiendtlig eller selvbevisst.

Den seksbeinte roboten er av typen «hexapod», og de har edderkopp-aktig utseende og bevegelser. Når de nå kan fly i tillegg, kan det gi grobunn for mangt et mareritt – eller skape nye nytteområder.

Robust og anvendelig

Tingesten blir kalt «Hexapod Quadcopter» av skaperne fra Madlab Industries, men i motsetning til hva navnet skulle antyde, bruker flyvedelen seks rotorer for å opprettholde stabiliteten i lufta.

Følg oss på Facebook
Lik oss på Facebook

Rammeverket er av karbonfiber, og i videoene nedenfor ser roboten temmelig robust og anvendelig ut. Den kan gå og fly når det måtte passe, og kan til og med plukke opp gjenstander fra bakken med sine edderkopp-aktige bein.

Folkene hos Madlab Industries har skapt monstrøsiteten for moro skyld, men det er lett å tenke seg at en praktisk robot av denne typen blir en standard i framtiden.

Se et par videoer av den skumle tingesten på YouTube:(Kilde: Madlab Industries)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen