Disse sprø reklamefilmene ble faktisk brukt til å promotere spill
Teknofil
(Bilde: Montasje, Teknofil.no)

Disse sprø reklamefilmene ble faktisk brukt til å promotere spill

Hva tenkte Nintendo og gjengen på?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tidligere i år tok vi en titt på noen av historiens sprøeste spillreklamer – og der var det mye rart. Men den artikkelen omhandlet reklamer som kom på trykk i spillblader og så videre, og det hele blir enda rarere når vi i dag skal over i TV-reklamenes verden.

I denne artikkelen finner du en haug av mer eller mindre vanvittige reklamer fordelt over to sider. Vi hadde egentlig tenkt å stanse på 20, men klarte ikke helt å stoppe. For å gi det hele et visst system, har vi lagt reklamer for spillkonsoller på denne siden, og reklamer for individuelle spill på den neste.

Her er det mye moro, så det er bare rydde timeplanen for den neste halvtimen, og kaste seg i gang:

Nintendo Entertainment System

«We are Nintendo. You cannot beat us!»

Hoooo-kay! Hvis du trodde Nintendo-spillene var søte og uskyldige, er denne reklamen en skikkelig oppvekker. Denne reklamen fra 1987 må være noe av det mest gufne Nintendo noensinne har laget, med mulig unntak av den Lavender Town-musikken som gjør at alle tar selvmord (ikke hør på den!).

Game Boy Micro

«Squeek, squeek, squeek»

Nintendo, da!

Nintendo 64

«Grandpa?»

Vi kunne fylt denne saken med Nintendo-reklamer, men da hadde vi ikke fått plass til alle de andre sprø sakene. Gjør deg klar til å måpe.

PlayStation 2

«It's called mental wealth.»

Sony har også en god del lettere sære reklamer. Slik som denne. Ja, altså, uh. Kjøp PlayStation 2?

PlayStation 3

«....»

Sony igjen. Hvis du kan forklare meg hva som skjer her, og hvorfor dette skal friste meg til å kjøpe en PlayStation 3, så sier det kanskje mer om deg enn meg. Dette er nemlig omtrent så langt ute på jordet som det er mulig å komme – og antakeligvis befinner det aktuelle jordet seg på en helt annen planet.

PlayStation 3

«To Michael!»

Denne er bra, Sony. Glem babyene og de skotske romvesenjentene, fortsett sånn.

Sega CD

«What are you waiting for? Nintendo to make one?!»

Sint mann som skriker på en dum tenåring. Som blir forvandlet til noe som minner om den eneste sanne Jokeren på slutten. Tror jeg står over, Sega.

Sega Saturn

«Whååååaaa»

Ah, nittitallet. Hver gang du føler deg nostalgisk kan du ta en titt på denne reklamen fra 1995, og skamme deg over at du en gang syntes videoer som dette var kule.

Atari Jaguar

«16 and 32 are less than 64»

Atari Jaguar – den var visst ganske god, men med reklamer som dette er det kanskje ikke så rart at den floppet og tok Atari med seg i døden. La oss heller se på noen eldre Atari-reklamer:

Atari 2600

«No, George. Mine.»

Det som er litt artig med denne Atari 2600-reklamen fra 1977 er hvordan den henvender seg til et godt voksent publikum – i konsollspillindustriens spede barndom var spillkonsoller et kult produkt for hele familien, ikke bare for barn.

Atari 2600-reklame

«The fun is back, oh yes, sirree!»

Jepp, her er vi tidlig på åttitallet, og konsollene har blitt en barnegreie. Bra rap, da.

Intellivision

«Here's an easy question for you»

Tilbake til syttitallet. Dette er en av mange reklamer for den tidlige spillkonsollen Intellivision, der den erfarne journalisten og kritikeren George Plimpton ble gjort til en slags offisiell talsmann for konsollen. I flere av dem illustrerte han forskjellene på Atari 2600 og Intellivision, slik som her.

Intellivision

«Mister Intellivision....»

George Plimpton igjen, i en reklame som er vanskelig å oppfatte som særlig mye annet enn «ganske ukomfortabel» i en verden der barna læres å aldri ta imot gaver fra fremmede. Men det var i det minste ikke snakk om godteri.

Ta en titt på neste side, der vi har samlet noen like sprø reklamer for individuelle spill »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen