Dagen har kommet: Her er de mest spennende Black Friday-tilbudene

Dagen har kommet: Her er de mest spennende Black Friday-tilbudene

Hold godt på VISA-kortet - årets største tilbudsdag har kommet.

Black Friday har begynt å bli en tradisjon også i Norge. I så stor grad at vi mesteparten av uken allerede har sett mange gode tilbud. Men det kan være lurt å ikke bruke opp budsjettet før selveste fredag, for det er da trykket er som høyest.

For oss dingseinteresserte som gjerne alltid har en ønskeliste klar er det kjekt å vite at det er spesielt produktene vi er på jakt etter som ofte dukker opp på tilbud denne ene fredagen i året. Og selv om det ikke alltid er gi-bort-pris snakker vi ofte om rabatter på mellom 30 og 70 prosent, på varer der man ellers kan forvente relativt små avslag resten av året.

Noen butikker starter salget så fort kalenderen skifter til fredagsvisning, mens en del av butikkene som også har fysisk utsalgssted ikke bytter tilbud før klokken slår 10 på fredag.

Her er noen av de aller beste tilbudene vi vet om så langt, der vi enten har testet produktet eller nære slektninger av det. Vi tar ikke med produkter som er veldig billige hvis vi ikke også kan mene noe om kvaliteten.

De beste tilbudene:

Vi oppdaterer listen fortløpende i løpet av torsdag kveld og fredag.

 

Samsung QE55Q8: Rekordbillig krem-TV

 
 

Pris ved lansering: 33000 kroner
Normalpris: Rundt 26000 - har vært nede i 19000 kroner
Pris nå: 15000 kroner

Black Friday har det med å være en god dag å handle TV på. Og denne dagen er intet unntak. Da Samsungs lekre Q8-serie ble lansert kostet 55-tommeren hele 33 000 kroner, og nå kan du kjøpe den for godt under halvparten.

 
  Bilde: Finn Jarle

Vi har testet en buet og litt større utgave i Q8-serien, men teknisk sett er disse TV-ene svært like. Her får du Samsungs Quantum Dot-teknologi som betyr et lysere og bedre bilde, og et supert svartnivå hører også til. De Tizen-baserte menyene er kjempeenkle å bruke - og for en TV i de øverste prislagene, som denne i utgangspunktet er, hører god design naturligvis til.

Våre største klager på denne TV-en er litt svak innsynsvinkel, og at serien i utgangspunktet var priset svært stivt. Til denne prisen er det imidlertid ingen tvil om at du får mye skjerm for pengene.

OBS! Dette er bare én av flere Q8-modeller fra Samsung som er rekordbillig akkurat nå. Her får du en ålreit TV nær sagt uansett hvilken Q8-variant eller -størrelse du velger. Men følg med på prishistorikken i prissøketjenestene for å være sikker på at du får en god pris.

 

iRobot Roomba 980: Testvinnende robotstøvsuger

 
 

Pris ved lansering: 11000 kroner
Normalpris: Mellom 9000 og 10000 kroner
Pris nå: 7000 kroner

OBS! I skrivende stund ser Roomba 980 ut til å være utsolgt hos Lefdal og Elkjøp som hadde tilbudet. Vi lar likevel posten stå ettersom det kryr av Roomba-tilbud akkurat nå og denne fort kan dukke opp igjen.

OBS2! Nå er Roomba 980 tilbake igjen til en god pris - om enn ikke like god som i natt. Billigste utgave koster 8700 hos Tretti.no - men her trekkes det avslag i kassen, så du må legge den til i handlekurven for å se den nye prisen.

Ved siden av knallgode TV-skjermer er dette tydeligvis dagen for deg som vil ha robotstøvsuger. iRobots Roomba 980 har aldri vært så gunstig priset som den er nå, og er toppmodellen fra den amerikanske produsenten.

 
  Bilde: Finn Jarle

Dette er en støvsuger med lang batteritid - den kan holde på i rundt to timer i strekk. Den har et eget system som oppdager ekstra møkkete gulv, og hvis den kjører over et teppe som katta di har røytet hvitt, så suger den jaggu med seg det også. Selv om det bråker litt underveis.

Dette er, to år etter lanseringen, fortsatt støvsugeren som vinner de fleste testene. Den har egen app der den også kartlegger gulvene dine. Du får beskjed på mobilen hvis det må børstebytter eller bokstømming til.

En av de viktigste ulempene er at støvsamleren kanskje er i minste laget for en robot som kan sanke med seg mye på kort tid. Og prisen, da. For 7000 kroner er fortsatt en god støvsuger - men det er en veldig rimelig vaskehjelp.

 

Beyerdynamic Custom One Pro Plus: Skikkelig godt hodesett – nå til knallpris

 
 

Pris ved lansering: Rundt 1700 kroner
Normalpris: Rundt 1800 kroner
Pris nå: 1131 kroner

OBS! Nå ser det ut til at Custom One Pro Plus er utsolgt fra CDON.com som hadde tilbudet.

I fjor slapp smått legendariske Beyerdynamic en fetter til velrenommerte DT 770 Pro, og allerede da mente vi at du fikk skikkelig god lyd for pengene. I dag er prisen rekordlav, så her er det ingen grunn til å tvile.

Custom One Pro+ har en lav impedans på kun 16 ohm, og det vil si at de er lette å drive. Vi testet klokkene mot flere mobiler, nettbrett og PC, og ingen av enhetene vi testet med hadde nemlig noen problemer med å drive hodesettet.

 
 

Når det kommer til lydkvalitet er Custom One Pro+ nær beslektet med DT 770 Pro, som altså vil si at de låter meget godt. Spesielt får du et godt og bredt stereoperspektiv, og et lydbilde som byr på god klarhet og dynamikk.

Hodetelefonene har også egne luker som lar deg justere hvor mye bassrefleks klokkene skal ha, og ekstrautstyr som mikrofon lar deg bruke dem som gamingheadset også.

Komforten er nemlig en annen av klokkenes store styrker. De er riktignok store og litt klumpete av seg, men en lav vekt og god polstring i både bøyle og puter sikrer deg behagelig bruk over lengre perioder.

 

 
 

Sony WH-1000XM2: Best støydemping på markedet

Pris ved lansering: 3995 kroner
Normalpris: 3500 kroner
Pris nå: 2952 kroner

OBS! Platekompaniet, som hadde tilbudet, er nå tomme for disse.

Er du på jakt etter et godt trådløst hodesett med aktiv støydemping er denne modellen fra Sony en av de aller beste på markedet. Nytt i år er enda bedre støydemping og trykkutligning i klokkene, som gjør at du slipper den ubehagelige følelsen i ørene når du er ute og flyr. 

 
 

Kombinert med god lyd, komfort og funksjonalitet er det ikke mye å trekke disse hodetelefonene for. I dag er det bare én butikk som har de på skikkelig tilbud på nærmere 20 prosent. Ikke dumt for en splitter ny toppmodell som dette.

Neato Botvac Connected: En god robotstøvsuger til en ekstra hyggelig pris

Pris ved lansering: 6899 kroner
Normalpris: 6099- 6490 kroner
Pris nå: 5490 kroner

 
 
 
 

OBS! Tretti.no som hadde beste tilbud her er nå tomme for Botvac Connected.

I løpet av de to siste årene har vi gjennomført to store robotstøvsugertester, og i begge testene har Neato Botvac Connected kommet godt ut. Den gjør en god rengjøringsjobb, er kjempelett å bruke via Neatos mobilapp, og er helt i toppsjiktet når det kommer til navigering. Den setter seg sjeldent fast, kommer seg over dørterskler, og finner (nesten) alltid veien tilbake til laderen sin.

For en robotstøvsuger, som du helst vil ha gående mens du er ute av hjemmet, er navigasjon kritisk, og det er også blant Neatos aller største styrker.

Vi har aldri sett Neatos toppmodell til såpass lav pris før, så her er det bare å slå til hvis du er ute etter en god robotstøvsuger og ikke vil ut med 10 000 kroner...

Netgear Nighthawk X4S: God ytelse og god rekkevidde

 
 
Slik har prisen utviklet seg på Netgear Nighthawk X4S R7800.
Slik har prisen utviklet seg på Netgear Nighthawk X4S R7800.

Pris ved lansering: Rundt 3500 kroner
Normalpris: Rundt 2100 kroner
Pris nå: 1195 kroner

Nighthawk X4S er en meget kraftig «Wave 2»-ruter myntet på deg som vil ha høyest mulig ytelse på dine tilkoblede enheter.

Ruteren støtter MU-MIMO, som betyr at den kan sende og motta data til flere enheter samtidig i stedet for å måtte vente på tur. I tillegg er det støtte for såkalt beamforming. Da rettes signalet mot de ulike enhetene i stedet for å sendes like kraftig ut i alle retninger.

Her har du ganske enkelt en fin ruter med god ytelse og rekkevidde – og akkurat nå en svært behagelig prislapp. Med støtte for 802.11ac Wave 2 er den også fremtidsrettet nok til at du kan ha glede av den i flere år fremover.

I skrivende stund er den rimeligste utgaven en såkalt «Ninjas in Pyjamas Edition». Dette har kun noe med dekoren å gjøre.

Netgear Orbi: Den kraftigste mesh-løsningen

 
 

Pris ved lansering: 4790 kroner
Normalpris:
4295 kroner
Pris nå:
3490 kroner

Netgear var først til bords med sin mesh-løsning Orbi, og ingen av konkurrentene har tilsynelatende klart å lansere et like kraftig produkt. Netgear bruker nemlig én av de to 5 GHz-båndene dens som en dedikert kanal for kommunikasjon mellom de to enhetene. 

 
 

Startpakken her inneholder bare to enheter, og de er også en god del større enn konkurrentenes små røykvarslerliknende bokser. I praksis har det vist seg at rekkevidden her er mer enn god nok så lenge du ikke har et veldig stort eller upraktisk utformet hus. 

Orbi har også en del flere avanserte funksjoner enn de fleste av mesh-konkurrentene, og du får også flere ethernet-porter per enhet, om det er viktig for deg. 

 
 

Microsoft Xbox One S: Konsoll og gromspill

Pris ved lansering: 3200 kroner
Normalpris: Rundt 2300 kroner
Pris nå: 1600 kroner

Når du først har handlet inn robotstøvsuger har du med ett mye tid til overs. Så hva er vel bedre enn å bli et ess bak rattet/spakene med en ny Xbox og siste spill i den anerkjente Forza-serien?

 
 

Xbox One S kom på markedet i fjor, og kostet den gang drøyt 3000 kroner for bare konsollen. Den er en litt oppgradert og mer kompakt utgave av originalen, mens det også finnes en Xbox One X som har enda mer krefter bygget inn.

Men hvis du bare vil spille og ha det gøy er One S et knallbra kjøp - spesielt til 1600 kroner. Og da får du altså et storspill med som vanligvis ville kostet et sted mellom 300 og 500 kroner å kjøpe ved siden av.

DJI Mavic Pro: Kremdrone for proffen

Pris ved lansering: 11300kroner
Normalpris: Rundt 10500 kroner
Pris nå: 8500 kroner (Fra klokken 10.00)

Er du en av dem som fortsatt ikke har sendt en drone inn i nærmeste furu? Vel, da bør du muligens gripe sjansen nå. DJI Mavic Pro har nemlig antikollisjonsfunksjoner og en prislapp som i dag ligger rundt 3000 kroner lavere enn ved lansering.

 
 

Mavic Pro er en av de mer påkostede dronene DJI leverer før du kommer til fullblods filmdroner med seks og åtte rotorer. Dronen kan legges sammen slik at den blir enkel å ta med på tur, og med et flott kamera som filmer i 4K-oppløsning hengende under kan du gjøre supre videoopptak fra høyden. Stillbildekvaliteten imponerte oss imidlertid ikke så veldig da vi testet dronen. Dette er først og fremst et filmverktøy.

Og for noen kan den nok også fylle rollen som veldig morsomt leketøy.

Steelseries Siberia 800: Et godt trådløst headset til spilling

Pris ved lansering: 3290 kroner
Normalpris: 1690 kroner
Pris nå: 1399 kroner

Vi testet disse hodetelefonene allerede i 2014, men da under et annet navn: Steelseries H Wireless. Produktet ser imidlertid identisk ut, og selv om det er en god stund siden står vi fortsatt inne for at hodetelefonene låter godt, sitter bra på hodet og gir fra seg en god kvalitetsfølelse. 

 
 

Enten du liker det eller ei er det ingen måte å kontrollere hodetelefonene, eller lydbildet dens, via programvare. Alt gjøres via en liten boks du kobler til PC-en, som også fungerer som en liten ladestasjon for ekstrabatteriet som følger med. Ekstrabatteriet setter vi veldig pris på, ettersom du aldri trenger å koble til en ladekabel til hodetelefonene – du bare «hot swapper» batteriene.

Til 1400 kroner hos Komplett er dette ikke akkurat et ekstremt tilbud, men helt godkjent.  

 
 

Jabra Move: Trådløs hodetelefon til lavpris (igjen)

Pris ved lansering: 700 kroner
Normalpris: 600 kroner
Pris nå: 500 kroner

Er en fattig hundrelapp i avslag nok til å bli med i denne listen? Tydeligvis.

 
 

Men så er det også et spesielt produkt det er snakk om. Jabra Move er en Bluetooth-hodetelefon helt i særklasse til prisen du må betale. Da vi gjorde et tydelig poeng av tilbudsprisen på 399 i fjor høst, ble Jabras lagre tomme ganske fort.

Du må forbi tusenlappen for å få et trådløst sett hodetelefoner som spiller like godt som disse, og kombinasjonen av pris og ytelse her er så sjelden at omtrent ingenting annet når opp.

Pris ned i 399 har vi ikke sett på dette produktet siden februar, så selv om det av og til er tilbud på det er det ikke ofte det blir så billig som det er nå. Hvis du har ventet på en anledning til å prøve ut trådløst fremfor kablet kan dette være en ålreit mulighet, uten at du behøver å knuse sparegrisen.

 
 

Samsung 960 Evo 500 GB: Lynrask lagring

Pris ved lansering: 2500 kroner
Normalpris: Rundt 2300 kroner
Pris nå: 1950 kroner

Komponenter er det som regel ikke så mye å hente på, ettersom konkurransen er sterk i Norge på dette punktet. Men dette er dagen du kan raske med deg noen godbiter uten at lommeboka blør så altfor hardt. I jungelen av tilbud finner vi for eksempel Samsungs lynende raske 960 Evo-SSD på 500 gigabyte. Med drøyt 20 prosent prisnedgang siden lansering begynner denne å bli svært gunstig for deg som trenger mye og kjapp lagringsplass.

 
  Bilde: Finn Jarle

Dette er en M.2-disk, og det betyr at den krever sitt eget spor på hovedkortet for å få plass, men de fleste nyere hovedkort støtter denne standarden. Slike disker er ved siden av å være kjappe også ganske så kompakte, så du spiser ikke opp massevis av plass inni kabinettet.

SSD-er har begynt å få god utbredelse nå, men starter du fortsatt Windows fra en god gammeldags harddisk er SSD-lagring antakeligvis en av de oppgraderingene du kan gjøre som gir deg mest ytelse per krone. Har du en eldre SSD kan du også vinne en del ytelse her.

LG OLED65W7V: Svær OLED-TV på tilbud

Pris ved lansering: 80000 kroner
Normalpris: Omkring 68000 til 70000 kroner
Pris nå: 44444 kroner

LGs Wallpaper-TV-er bygger kun noen millimeter ut fra veggen.
LGs Wallpaper-TV-er bygger kun noen millimeter ut fra veggen.

LGs heftige W7-serie startet i den svindyre enden av TV-utvalget, og er fortsatt en av de dyrere TV-ene du kan kjøpe. Selv om den altså er rekordbillig nå. Så hvorfor kjøpe en TV til hele 44 tusenlapper?

Noe av svaret på det ligger i navnet. Dette er en OLED-TV, og det er en stor en av slaget også. Typisk for teknologien er tilnærmet perfekt svartnivå. Men du får også 4K-oppløsning og HDR-støtte på kjøpet her.

 
  Bilde: Finn Jarle

Men W7-serien er kanskje aller mest noen av de mest vanvittige design-TV-ene vi har sett. Her monteres TV-en flatt på veggen, på en metallplate som skrus på plass først. Når først TV-en henger der bygger den kun få millimeter ut fra veggen, og den ser strengt tatt ikke ut som en TV i det hele tatt, selv om den egentlig ikke prøver å likne på så mye annet, slik designkonkurrenten The Frame fra Samsung gjør. Tilkoblinger og annet dilldall er samlet i en boks som kobles til TV-en med én enkelt kabel.

Foreløpig har vi ikke testet TV-en, men vi har fått en prøvetitt - og siden har vi siklet. Det skal mye til for at dette ikke er en TV du vil bli svært fornøyd med. Selv om kontoen din neppe smiler like bredt.

Samsung HWK-960: Heftig lydplanke

 
 

Pris ved lansering: 15000 kroner
Normalpris: Rundt 10 000 kroner
Pris nå: 8500 kroner

Vi har fått noen spørsmål om lydplanker med solid pris, og Samsung er tydeligvis én av aktørene som har tatt ansvar i dag. Deres temmelig anonymt døpte HWK-960 tilhører den absolutte kremen av slikt lydutstyr. Den kostet 15 000 kroner da den ble testet hos oss, men klarte likevel å grafse til seg 9/10 på karakterskalaen. Det er ikke tilfeldig.

 
 

For her snakker vi nemlig om en Dolby Atmos-utstyrt lydplanke med ganske så heftig lyd. Atmos-teknologien gir mulighet for flere lydkanaler, og måten lydplanker - og også denne - gjerne løser det på, er ved å skyte lyd opp mot taket, slik at den reflekteres ned på deg. Det blir ikke helt det samme som dedikerte takhøyttalere, men det er så nærme du kommer uten å fly rundt med drill og satellitthøyttalere. Du slipper dessuten kabel til bakhøyttalerne.

Dette er altså en virkelig heftig lydløsning for deg som ikke vil fylle stua med høyttalere, eller bruke tid på å montere dem opp og strekke kabel. Anbefalt til fullpris - et kupp til dagens pris.

Nest Protect: Smart røykvarsler

 
 

Pris ved lansering: 1400 kroner
Normalpris: Rundt 1200 kroner
Pris nå: 1100 kroner

 
  Bilde: Finn Jarle

Dette er nok et produkt vi tar med selv om rekordbillig her ikke betyr veldig mye billigere enn ellers. Men Nest Protect er et såpass viktig og godt produkt at det er verdt å vite om at det er på sitt billigste akkurat i dag. Her får du nemlig en smart røykvarsler med apptilkobling. Og kanskje tenker du at apptilkobling ikke er så viktig - men det som er viktigere er for eksempel at varsleren tester seg selv hver dag, og prøver ut alarmen en gang i måneden. Når mange røykvarslere får henge i fred til de piper for tomt batteri kan dette være en ekstra trygghet for mange.

Her snakker vi også om en røykvarsler som vet når den selv er moden for utskifting. Etter ti år vil den begynne å varsle deg om at du trenger ny, slik at du ikke risikerer å leve med falsk trygghet i boligen din. I tillegg til alle sikkerhetsargumentene for å bytte ut den «dumme» røykvarsleren med Protect, er det selvsagt også gøy med et produkt som har litt ekstra funksjonalitet. Vi liker tross alt dingser.

 
 

Philips Hue (startpakke): Smart belysning

Pris ved lansering: 1600 kroner
Normalpris: Rundt 1500, men har vært nede i 750 kroner én gang
Pris nå: 999 kroner

Philips er sjuende far i huset av de moderne smartlysaktørene. Hue-serien har vært med oss noen år, og har i ganske lang tid hatt markedet nesten helt for seg selv. Slik er det ikke nå lenger, men det gjør ikke Hue til noe dårligere produkt. Tvert om - Hue vant nemlig samletesten vår av smartlys nå nylig.

 
  Bilde: Finn Jarle

Her får du pærer med de fleste typer tilkoblinger, og Hue-serien er kjent for sine muligheter til å bytte farge på flekken eller fungere som discobelysning i stua via mobilappen.

Her er det dessuten støtte for en drøss andre tjenester, så som Apples HomeKit og IFTTT, slik at du kan automatisere eller fjernstyre belysningen når du ikke er hjemme. IKEA som ypper seg på pris for tiden har ålreite lamper, men kommer foreløpig ikke i nærheten på funksjonalitet. Og til tusenlappen for en startpakke er derfor Hue et trygt valg.

 
 

Sony Xperia XZ Premium: 4K-mobilen

Pris ved lansering: 8000 kroner
Normalpris: Rundt 7000 kroner
Pris nå: 5500 kroner

Sonys flaggskip er for andre mobilgenerasjon på rad eneste mobil fra en større produsent som har skjerm med 4K-oppløsning og HDR. Den har i tillegg nyeste tilgjengelige maskinvare og er generelt en fryd å bruke - i hvert fall om du lever godt med en mobil det er litt størrelse på, for denne er ikke akkurat kompakt.

 
  Bilde: Finn Jarle

Men er du vant til typiske Plus-mobiler burde XZ Premium gli greit ned i lanken. Og selv om denne telefonen fortsatt har forholdsvis store rammer over og under skjermen, har den en lekker design med glass og metalliske farger foran og bak. Kameraet er også helt supert, og byr på både godt detaljnivå og muligheten til å ta korte filmsnutter i ekstrem saktefilm.

Ser man på innmaten alene må man vanligvis et stykke lenger opp i pris for å få noe som matcher. Tar vi med skjermen er XZ Premium unik på markedet. Som vanlig med toppmodeller fra Sony er telefonen vanntett.

 
 

Nintendo Switch: Siste Super Mario-maskin ut

Pris ved lansering: 3500 kroner (lå ute i forkant av lansering til vesentlig høyere priser)
Normalpris: Omkring 3200 kroner
Pris nå: 2990 kroner

OBS: CDON, som hadde beste tilbud, har nå satt prisen opp igjen til 3222 kroner.

Nintendo Switch er en spillmaskin vi vet flere venter på, så vi tar den med selv om avslaget ikke er spektakulært. Det er likevel på linje med det billigste den så langt har vært solgt.

 
  Bilde: Finn Jarle

Dette er Nintendos nyeste spillkonsoll, og den japanske spillgiganten fortsetter å være annerledesselskapet på denne fronten. Her er det nemlig snakk om en portabel konsoll som har håndkontrollere du fester til siden av det som ellers har mye til felles med et nettbrett. Når du er hjemme parkerer du den bare i krybben sin og fortsetter å spille videre på TV-en.

Konsollen har solgt betydelig bedre enn en del av Nintendos andre nylige og like eksperimentelle spillmaskiner. Sannsynligvis på grunn av klassiske serier som Zelda og Super Mario.

OBS! Det er ikke utenkelig at denne blir billigere i løpet av Black Friday. Vi holder et øye med den, og oppdaterer skulle noen slå på stortromma sammen med Mario.

Apple iPhone 7 32 GB: iPhone på tilbud

 
 

Pris ved lansering: 7390 kroner
Normalpris: Ca. 6000 kroner
Pris nå: 4990 kroner

Det går forholdsvis lenge mellom hver gang iPhone-modeller er på tilbud, og hvis Apple-telefonene først er det er det som regel ikke så mye å spare. Prisen settes som regel ned en del idet en ny modell kommer på markedet, og telefonen koster rundt 1200 kroner mindre om du kjøper den rett hos Apple for tiden. Men Lefdal tar prisen enda et hakk ned og legger seg såvidt under 5000 kroner for fjorårets iPhone-utgave med 32 gigabyte lagring.

Slik har prisen på iPhone 7 utviklet seg.
Slik har prisen på iPhone 7 utviklet seg.

Her får du en vanntet telefon, med knallbra brukeropplevelse og ett av de beste mobilkameraene på markedet. Den tette koblingen inn mot App Store og Apples tilbehørsunivers settes pris på av mange, mens atter andre misliker å bli «innestengt». Uansett får du særdeles mye iPhone for pengene om du handler denne i dag.

 
 

Samsung Galaxy S8: Toppmodell til rekordlav pris

Pris ved lansering: 7590 kroner
Normalpris: Rundt 6200 kroner
Pris nå: 4990 kroner

Da Samsung slapp sin Galaxy S8 og S8+ i våres ble de møtt med stående ovasjoner fra både mobilkjøpere og teknopressen. Den tar med seg alle de gode egenskapene fra Galaxy S7 og legger til en fabelaktig heldekkende skjerm oppå det hele.

 
  Bilde: Prisguiden

Menymessig har det også kommet forenklinger til og designen er mer gjennomført enn noen gang fra Samsung. Hvis den fikk noe kritikk innledningsvis handlet det om prisen, men til 5000 kroner begynner dette å bli virkelig solid verdi for pengene. 

Vi så det samme tilbudet tidligere i uken, men hvis du ikke slo til da har du sjansen igjen nå.

 

Epson EH-TW610: Meget god projektor til rekordlav pris

Pris ved lansering: 6995 kroner
Normalpris: 6995 kroner
Pris nå: 4995 kroner

Slik har prisen utviklet seg på Epson EH-TW610.
Slik har prisen utviklet seg på Epson EH-TW610.

Okay, før du sier at "Tek har vel aldri testet projektorer!?!" , så la oss si dette: Vi jobber med en samletest av projektorer til 10 000 kroner. Vi har testet såpass mye nå at vi trygt kan si at Epson EH-TW610 er en god projektor både til normalprisen på 7000 kroner, og nå til 5000 er den definitivt et godt kjøp. 

Den er lett å bruke, enkel å sette opp og gir deg, med prisen tatt i betraktning, god bildekvalitet i full HD-oppløsning. Vi har ikke landet helt på en endelig karakter ennå, men det kommer i de nærmeste dagene. 

Razer Ornata Chroma Gaming: Det beste mekaniske spilltastaturet på markedet

Pris ved lansering: 1095 kroner
Normalpris: 800 - 1000 kroner
Pris nå: 679 kroner

Vi har testet drøssevis av spilltastaturer, og i vår store samletest av det Razer Ornata Chroma Gaming som kom aller best ut. Med god kvalitetsfølelse over hele linja, og en diger, behagelig håndleddstøtte gjør den seg godt på skrivepulten. De mellomhøye tastene egner seg til både spilling og skriving, og designet ser såpass nøytralt ut med lysene avslått at det ikke alltid «JEG ER EN GAMER» så fort noen ser på det. 

Slik har prisen utviklet seg på Razer Ornata Chroma gaming
Slik har prisen utviklet seg på Razer Ornata Chroma gaming

Det største aberet er nok at tastaturet ikke har egne, dedikerte medieknapper, i tilfelle det er viktig for deg. 

 

Sonos Play:1: Utrolig brukervennlig multiromshøyttaler

Pris ved lansering: 1599 kroner
Normalpris: 1995 kroner
Pris nå: 1495 kroner

Sonos har laget multiromshøyttalere i laaang tid nå, og det er få, eller ingen, som klarer å levere et like brukervennlig system. Sonos Play:1 er den minste høyttaleren fra Sonos, og kan settes opp enten som en individuell høyttaler, eller pares sammen med en annen Play:1-høyttaler for å spille i stereo. 

Slik har prisen på Sonos Play:1 utviklet seg.
Slik har prisen på Sonos Play:1 utviklet seg.

I tillegg til god lyd er det også brukervennligheten som er et stort trekkplaster for Sonos-høyttalerne. Det er lekende lett å sette opp en ny høyttaler fra scratch, eller koble det opp på et eksisterende Sonos-nettverk i hjemmet ditt.

Det eneste aberet er prisen, som vanligvis ligger et hakk over andre multiromshøyttalere. I dag er imidlertid prisen redusert med 25 prosent på Play:1, og da kan det være verdt å vurdere å utvide utvalget i hjemmet ditt. 

Sonos PlayBase: Lydplanke med nettverk

 
 

Pris ved lansering: 7000 kroner
Normalpris: 7000 kroner
Pris nå: 6150 kroner

Sonos-produktene er på helt ålreite tilbud i dag, og for deg som bygger lydnettverk med disse produktene i huset ditt, kan det hende lydplanken PlayBase er midt i blinken. Sonos-produktene er ikke så ofte vesentlig nedsatt - spesielt ikke når de er relativt nye, slik denne er. Så i dag er dagen å slå til om du har siklet på PlayBase.

 
 

Det du får er en kraftig og god lydplanke som faktisk klarer å levere fint trøkk uten å trenge subwoofer ved siden av. Sonos er markedsledende på multiromslyd over nettverket, og hvis du kjenner systemet fra før - er det neppe noen overraskelse at du finner det i PlayBase også.

Litt irriterende er det at denne planken ikke har HDMI-kontakter inn som den kan hente lyden fra. Hvis du vil ha lyd inn fra andre steder enn nettverket må du bruke den optiske lydinngangen bakpå. Sonos-produktene er litt spesielle, så om du bare trenger en tradisjonell planke med et solid utvalg inn- og utganger er ikke dette produktet for deg.

Slik har prisen utviklet seg på Samsung C34F791.
Slik har prisen utviklet seg på Samsung C34F791.

Samsung C34F791: Kurvet og herlig arbeidsskjerm

Pris ved lansering: 10 395 kroner
Normalpris: 8560 kroner
Pris nå: 6990 kroner

Denne skjermen har vi aldri offisielt testet, men tre av oss i redaksjonen bruker det som arbeidsskjerm til vanlig, så litt erfaring har vi likevel å komme med!

Dette er rett og slett en skjerm for deg som trenger mye skjermflate, god oppløsning og god bildekvalitet. På TV-er anser vi kurvede skjermer mest som en gimmick, men på PC-skjermer gir det litt mer mening, ettersom det bare er én person som skal se på den, og du vil alltid sitte midt i «sweet-spoten». 

Skjermen har ikke 4K-oppløsning, men heller 3440 x 1440, som holder i massevis. 

Til en pris på 7000 kroner ville vi ikke kalt det et kupp, men absolutt en god pris for en meget god skjerm.

Samsung Gear VR (2017): Billig VR*

 
 

Pris ved lansering: 990 kroner
Normalpris: 890 kroner
Pris nå: 490 kroner

 
 

Trenger du en VR-brille uten å ville betale for mye? Hvis du har en av Samsungs nyere topptelefoner er årets utgave av Gear VR rekordbillig i dag. Dette er antakeligvis den billigste løsningen for å oppleve VR-innhold i noenlunde god kvalitet. Vi snakker selvsagt ikke om kvalitet helt på linje med de store og dyre VR-pakkene du kobler til en enda dyrere PC, men likevel er dette vesentlig bedre enn de mange dårlige Google Cardboard-aktige løsningene på markedet.

Noe av det viktigste her er samarbeidet med Oculus, som fører til at det er et solid utvalg innhold for denne VR-løsningen. Årets modell kommer med en trådløs håndkontroller i tillegg, og det er kjapt og enkelt å komme i gang, uten behov for kabler eller innstillinger. Telefonen laster selv ned appen som skal til når du kobler den til brillen første gang.

Sony Cyber-shot RX100 IV: Et av markedets aller beste lommekameraer

 
 

Pris ved lansering: Rundt 11 000 kroner
Normalpris: Rundt 8500 kroner
Pris nå: 6970 kroner

Sonys RX100-serie har vært en favoritt i årevis, og selv om to år gamle mark IV også fikk en oppfølger tidligere i år, betyr det ikke at RX100 IV plutselig ble et dårlig kamera.

Størrelsen er dette kameraets store fortrinn. La deg nemlig ikke lure – til å være et så lite kamera er Sony RX100 IV en skikkelig kraftpakke med elektronisk søker og vridbar skjerm.

 
 

Den har god skuddtakt, morsomme muligheter for sakte film og oppløsning i 4K for de som trenger slikt.

Optikken er veldig god for størrelsen, og den høye oppløsningen gir godt med spillerom enten du vil utnytte den til beskjæring, eller hente inn bildekvalitet med nedskalering.

Isolert sett er RX100 IV ganske enkelt et sabla bra kompaktkamera.

 

Canon PowerShot G9 X Mark II: Godt lommekamera som faktisk får komfortabelt plass i lomma

 
 
 
 

Pris ved lansering: Rundt 4500 kroner
Normalpris: Rundt 4300 kroner
Pris nå: 2990 kroner

For deg som synes Sonyen over er for dyr, har vi den svært kjekke Canon PowerShot G9 X Mark II. Denne er også en centimeter tynnere enn RX100, noe som gjør den langt mer behagelig å ha i en bukselomme.

Kameraet har god skuddtakt og anstendig bildekvalitet. Berøringsfunksjonalitet gjør at den er enkel å betjene, men den har dessverre ikke fleksibel skjerm.

Til denne nedsatte prisen gir Canon PowerShot G9 X Mark II deg mye kamera for pengene. Men hvis ikke pris og lommevennlighet er spesielt viktige kriterier for deg, ta en ekstra kikk på Sonyen over før du bestemmer deg.

Bryggesett: Rekordlave priser, men vi har ikke testet

Grainfather Connected: 

Pris ved lansering: 7999 kroner
Normalpris: 7999 kroner
Pris nå: 6750  kroner

Beer Brew 30 Automatic: 

Pris ved lansering: 6990 kroner
Normalpris: 6990 kroner
Pris nå: 4890 kroner

På Tek.no har vi bare skrevet om ett bryggesett før, og det var det virkelige feinschmecker-settet fra Speidel (Ekstra). Men selv om vi aldri har satt karakter på noe bryggesett enda, vet vi likevel en ting eller to om ølbrygging. Og vi vet også at verken Grainfather Connected, eller Beer Brew Automatic, har vært såpass lavt priset før. 

Begge to er gode startsett for deg som har lyst til å prøve deg på brygging. Uavhengig av pris er Grainfather Connected det beste valget, spesielt hvis du har tenkt til å brygge alene. Den byr på app-styring, et helt lukket system (slik at du ikke trenger å være redd for kontaminering), og et maltrør som kan løftes opp og festes av bare én person. 

BeerBrew 30 Automatic byr på sin side på en lavere pris, smart temperaturstyring, og en veldig enkel bryggeprosess. Den kommer også i en 60-liters-utgave (som også er på tilbud), i tilfelle du vil brygge mye øl. 

Slik har prisen utviklet seg på GoPro Hero5 Black.
Slik har prisen utviklet seg på GoPro Hero5 Black.

GoPro Hero5 Black: Kjempegod toppmodell fra i fjor

Pris ved lansering: 4195 kroner
Normalpris: 3685 kroner
Pris nå: 2879 kroner

Det er to gode modeller fra GoPro på tilbud i dag, og er du ute etter et godt actionkamera er begge gode alternativer.

Det koker mest ned til hvor mye penger du er villig til å bruke, og om forbedringene i Hero 6 er verdt det høyere prisen. 

GoPro Hero5 Black er uansett et godt actionkamera som takler filming i 4K, men «bare» i 30/25 bilder i sekundet. Bildekvaliteten er likevel knallgod, og hvis det holder med 1080p-filming kan du filme i opptil 120 bilder i sekundet. Sånt blir det ganske lekker saktefilm av! 

 

Slik har prisen utviklet seg på GoPro Hero6 Black.
Slik har prisen utviklet seg på GoPro Hero6 Black.

GoPro Hero6 Black: Det beste actionkameraet akkurat nå

Pris ved lansering: 5995 kroner
Normalpris: 5495 kroner
Pris nå: 4790 kroner

Hvis du vil ha det aller beste er det bare å hoppe over tilbudet på fjorårets Hero5, og heller gå for årets Hero6 Black.

Da får du det beste actionkameraet på markedet. Den lar deg filme med 60 bilder i sekundet i 4K-oppløsning, eller hele 240 bilder i sekundet hvis du begrenser deg til full HD-oppløsning. 

Bildekvaliteten på videoene er såpass god at den trumfer den argeste konkurrenten på markedet, Garmin Virb Ultra 30, og den er også helt vanntett uten noe ekstra hus eller beskyttelse. Den er også veldig brukervennlig, med både berøringsskjerm og stemmestyring. 

Sony Xperia XZ1 Compact: Liten og lynrask

Slik har prisen utviklet seg på Sony Xperia XZ1 Compact.
Slik har prisen utviklet seg på Sony Xperia XZ1 Compact.

Pris ved lansering: 5500 kroner
Normalpris: 5500 kroner - har vært på tilbud til 5000
Pris nå: 3995 kroner

Compact-serien fra Sony pleide å være den enkleste måten å få maksimal ytelse uten at telefonen ble altfor stor eller dyr. Et lite avbrudd i dette fikk vi med Xperia X Compact i fjor, men med XZ1 Compact er kraftpluggen tilbake der den skal være.

Her får du aller siste teknologi på innsiden, og en flott og vanntett telefon med 4,7 tommers skjerm på utsiden. Telefonen har nyeste utgave av Android og er i det hele tatt en fryd å bruke. Vi regner med rammeløse design vil kunne gjøre Compact-modeller og konkurrenter enda mindre med tiden, men vil du ha en kompakt, rask og billig telefon akkurat nå, er dette ett av fasitsvarene. Telefonen er dessuten vanntett og har et meget bra kamera.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen