Her er de mest populære skjermkortene akkurat nå

Her er de mest populære skjermkortene akkurat nå

VI har sjekket topplista.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Når du klikker deg inn i Prisguiden vår vil du finne du priser på TV-er, smartmobiler, nettbrett, høyttalere, PC-er, kameraer og mye mer fra norske nettbutikker.

Vi har sjekket hvilke fem skjermkort som det søkes og klikkes aller mest på for øyeblikket, produkter som således er de mest populære akkurat nå.

5. MSI Radeon R9 280X Twin Frozr Gaming IV 3GB

´.

På femteplass finner vi det eneste partnerkortet på denne listen, altså et kort som ikke stammer direkte fra AMD eller Nvidia. Det er MSIs Twin Frozer-variant av Radeon R9 280X, et skjermkort vi likte godt da vi testet det i fjor høst.

MSI har gitt kortet en solid kjøleløsning, som avgir et hyggelig lydnivå. At kortet bare koster 2300 kroner gjør det også til en av de rimeligste 280X-kortene der ute.

Finn beste pris på MSI Radeon R9 280X Twin Frozr Gaming IV 3GB »

Les testen av MSI Radeon R9 280X Twin Frozr Gaming IV 3GB »

4. AMD Radeon R9 280X

På plass nummer fire finner vi referansemodellen av femteplassen, AMDs Radeon R9 280X. Dette er en solid konkurrent til Nvidias GeForce GTX 770.

Dette var det første kortet AMD lanserte i sin nye R9- og R7-serie, men med en prislapp på rundt 2300 kroner ligger det altså i mellomsjiktet. Spesifikasjonsmessig ligner kortet noe på Radeon HD 7970 GHz Edition.

Finn beste pris på AMD Radeon R9 280X »

Les testen av AMD Radeon R9 280X »

3. Nvidia GeForce GTX 770

Første pallplass kaperes av nettopp Nvidias GeForce GTX 770. Spesifikasjonene minner på mange måter om det gamle flaggskipet, Nvidia GeForce GTX 680, men det skiller seg likevel klart fra Nvidias forrige toppmodell på enkelte punkter – da i positiv forstand.

Kjernen er den samme, men den er betydelig overklokket og kommer med GPU Boost 2.0-teknologi som lar skjermkortet selv skru opp og ned frekvensen. Med en prislapp på bare 2400 kroner er dette totalt sett en skikkelig kraftpakke for prisbevisste entusiaster.

Finn beste pris på Nvidia GeForce GTX 770 »

Les testen av Nvidia GeForce GTX 770 »

2. AMD Radeon R9 290

Med lanseringen av det fantastisk kraftige Radeon R9 290X hadde AMD med et smell inntatt førsteplassen på våre rangeringer over kraftige skjermkort, og kort tid senere ble den 1000 kroner billigere lillebroren født.

Radeon R9 tar sølvplassen i denne oversikten. Som et kort i AMDs nyeste generasjon leverer det solid ytelse, men kortet blir svært varmt under bruk. At temperaturen blir høy er videre årsaken til at det kan bråke som en hårføner, men alt i alt leverer det veldig mye ytelse for pengene.

Prislappen lyder på 3300 kroner.

Finn beste pris på AMD Radeon R9 290 »

Les testen av AMD Radeon R9 290 »

1. Nvidia GeForce GTX 760

Topplasseringen i denne oversikten går til Nvidias GeForce GTX 760. Med en prislapp på under 2000 kroner er dette en av de mer attraktive folkemodellene.

Kortet leverer mer enn god nok ytelse til alle spill på markedet i dag, selv med anstendig oppløsning og bildekvalitet. Og kanskje best av alt, setter du to av disse i SLI får du mer ytelse til en billigere penge enn råtasskortet GeForce Titan.

Prislappen lyder på 1850 kroner i skrivende stund.

Finn beste pris på Nvidia GeForce GTX 760 »

Les testen av Nvidia GeForce GTX 760 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen