(Bilde: Hardware / Shutterstock)

Her er de mest populære skjermkortene akkurat nå

VI har sjekket topplista.

En datamaskin består av mange deler, og en av de aller viktigste er skjermkortet. Denne komponenten betyr mye for hvorvidt maskinen din er kapabel til å drive nye spill og tyngre grafikk. På markedet er det en jungel av ulike skjermkortmodeller, og hver enkelt modell kommer gjerne i flere titalls varianter – med forskjellig kjøler, frekvenser og minnemengde.

Vi har tatt en nærmere kikk i vår prissøketjeneste Prisguide og funnet hvilke ti skjermkort som er mest populære akkurat nå. Topplisten er basert på hvilke skjermkort som er mest vist den siste måneden.

10. Asus Radeon HD 7970 3GB MATRIX Platinum 

Asus Radeon HD 7970 3GB MATRIX Platinum.
Asus Radeon HD 7970 3GB MATRIX Platinum. Foto: Asus

På tiendeplassen i vår liste finner vi et kort fra Asus. Modellen Radeon HD 7970 3GB MATRIX Platinum er et skjermkort som kom på markedet i fjor, men som fortsatt henger godt med flere av de nyere konkurrentene.

Det er én ting du skal passe på før du kjøper dette grafikkortet. Det er nemlig ingen smågutt du skal ha plass til i kabinettet. Også Asus råder deg til å ta en siste sjekk med målebåndet før du kjøper det.

Utenom størrelsen var det få ting vi kunne sette fingeren på da vi testet kortet før jul i fjor. Prismessig ligger Asus Radeon HD 7970 3GB MATRIX Platinum i overkant av tre tusen kroner, en pris som har ligget nokså stabilt siden kortet kom på markedet.

Finn den beste prisen på Asus Radeon HD 7970 3GB MATRIX Platinum » 
Les hele testen av Asus Radeon HD 7970 3GB MATRIX Platinum »

9. Asus Radeon HD 7970 

Asus Radeon HD 7970.
Asus Radeon HD 7970. Foto: Asus

Neste kort på vei oppover listen finner vi en nær slektning av kortet på tiendeplassen, nemlig Asus Radeon HD 7970. Også her har vi et kort med AMDs for tiden råeste grafikkprosessor, men det er fortsatt en del ting som skiller dette kortet fra Asus Radeon HD 7970 3GB MATRIX Platinum.

For Asus Radeon HD 7970 er det vi kan kalle en «basismodell», og har ikke det samme enorme kjølesystemet som som Platinum-modellen har, hvilket betyr at det blir noe varmere ved hard belastning. Asus Radeon HD 7970 har også noe lavere klokke- og minnefrekvens.

Kortet er på ingen måte et svakt alternativ, men vil yte noe dårligere enn det andre 7970-kortet på tiendeplass i listen. 

Finn den beste prisen på Asus Radeon HD 7970 »
Les hele testen av Asus Radeon HD 7970 »

8. PNY XLR8 GeForce GTX 770 OC 

PNY XLR8 GeForce GTX 770 OC.
PNY XLR8 GeForce GTX 770 OC. Foto: PNY

På åttendeplass dukker PNY XLR8 GeForce GTX 770 OC opp. Dette kortet har en av Nvidias nyeste grafikkprosessorer på innsiden, og for pengene du legger på bordet får du ett av de kraftigste 770-kortene på markedet.

For det finnes mange produsenter som bruker samme prosessormodell som PNY, men den store forskjellen er at selskapet leverer dette kortet heftig overklokket rett ut av esken. Prislappen på dette kortet er noen hundrelapper over de andre 770-kortene, men det passer likevel for deg som er på jakt etter mer ytelse for pengene. 

Finn den beste prisen på PNY XLR8 GeForce GTX 770 OC »
Les hele testen av PNY XLR8 GeForce GTX 770 OC »

7. Gigabyte GeForce GTX 770 2GB Windforce 3X 

Gigabyte GeForce GTX 770 2GB Windforce 3X.
Gigabyte GeForce GTX 770 2GB Windforce 3X. Foto: Gigabyte

På syvendeplass i vår toppliste finner vi nok et 770-skjermkort. Denne gangen er det produsenten Gigabyte som kommer med sitt første bidrag, GeForce GTX 770 2GB Windforce 3X

Dette kortet er ikke like hardt klokket som kortet fra PNY, men allikevel er det et kraftig kort som takler det mest av nye spill uten problemer. Du har også mulighet til å spare noen hundrelapper på dette kortet kontra å kjøpe PNYs variant. Med GeForce GTX 770 2GB Windforce 3X får du et kort som har 2 GB med minne, og du kan koble på inntil fire skjermer på samtidig. 

Finn den beste prisen på Gigabyte Geforce GTX 770 2GB Windforce 3X » 

6. EVGA GeForce GTX 780 3GB Superclocked w/ ACX 600 

EVGA GeForce GTX 780 3GB Superclocked.
EVGA GeForce GTX 780 3GB Superclocked.Foto: EVGA

Rett under topp fem-delen av lista kommer råtassen EVGA GeForce GTX 780 3GB Superclocked w/ ACX 600. Her får du et av de kraftigste kortene på markedet, som er basert på Nvidias GTX 780

Vi testet dette kortet tidligere i år mot Gigabyte sin konkurrent, og det viste seg at det var vanskelige å skille kamphanene fra hverandre. EVGA sitt kort stakk av med en knepen seier når det kom til ytelse, mens Gigabytes kort på sin side var mer støysvakt. Du må regne med å gi slipp på over fem tusen kroner for å sikre deg et eksemplar av dette kortet. 

Finn beste prisen på EVGA GeForce GTX 780 3GB Superclocked w/ ACX 600 »
Les hele testen av EVGA GeForce GTX 780 3GB Superclocked w/ ACX 600 »

Bli med til neste side for å se hvilke kort som havner på øvre halvdel av vår toppliste »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen