ANBEFALING: Her er de beste spill-maskinene
Anbefaling

Her er de beste spill-maskinene

Trenger du en bærbar PC som kan kjøre de feteste spillene?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

[Hardware.no]: Nå som nettene blir lange, og kulda setter inn, har vi som er glad i å spille foran data- og TV-skjermen aldri hatt en bedre unnskyldning for å holde oss inne. Og når du først skal spille mye og lenge, kan en PC som yter rettferdighet til spillene være gull verdt.

Det er ingen tvil om at det aller, aller beste for seriøs spilling er en stasjonær PC. Å ha et skikkelig kabinett å boltre seg i, betyr at du for eksempel kjapt kan øke lagringskapasiteten, eller enkelt oppgradere til siste skrik i skjermkort når datamaskinen begynner å slite med de nyeste spillene. Regner du krone for krone er det heller ingen tvil om at du får bedre spillytelse med en skikkelig stasjonær enn du får med en bærbar til samme pris.

Vår anbefaling for stasjonær spill-PC: Ren spillglede til under 10 000 kroner

Vi har testet Norges råeste spill-PC: Den koster 60 000 kr og er ikke bærbar.

En bærbar spill-PC har også noen fordeler

Selv om du ikke får like mye ytelse per krone med en bærbar, har disse maskinene noen uslåelige fordeler. Den mest åpenbare er selvfølgelig at den er nettopp er bærbar – eller i det minste slepbar – noe som gjør at du enkelt kan ta den med til kompisen, på hytta eller nærmeste LAN-party. For de godt etablerte er det nok også en fordel at den kan klappes sammen og pakkes vekk når den ikke er i bruk. Dette gjør den langt mer "konevennlig" enn en gedigen gamingrigg som beslaglegger halve arbeidsrommet.

Fokuset ved en typisk gamingmodell er naturlig nok ytelse. Ved siden av en god prosessor legges det stor vekt på grafikkløsningen, som tross alt skal kunne drive de nyeste og mest krevende spillene. Spillbærbare egner seg derfor også godt til andre oppgaver som krever mye datakraft.

Se full oversikt over alle våre anbefalinger av bærbare maskiner her »

PS: Vi har ikke tatt hensyn til operativsystemet som følger med datamaskinen. Det kan altså være enten Windows 7 eller Windows 8. Dersom det ikke følger med Windows 8 kan alle maskinene vi anbefaler uansett oppgraderes ganske enkelt, og til en veldig billig penge.

Budsjett – opptil 10 000 kr

"Rimelig" og "spillbærbar" passer ikke i samme setning, så her regner vi budsjettklassen som et sted mellom fem og ti tusen kroner. Disse maskinene vil nok ikke kunne tilfredsstille de som ser etter en PC som kan dra nyere spill med maks oppløsning og masse detaljer i bildet. Men det skal være mulig å få til en jevn bildeflyt hvis du ikke stiller fullt så strenge krav til bildekvaliteten.

MSI GE60 er pen å se på, og leverer helt kurant spillytelse.
MSI GE60 er pen å se på, og leverer helt kurant spillytelse.

MSI GE60 – 8000 kroner
Dersom du vil ha en av de billigste bærbare datamaskinene med relativt gode spillmuligheter, burde du ta en kikk på MSI GE60. Denne maskinen har en 15,6-tommers full HD-skjerm, og et Nvidia GeForce GTX 660M-skjermkort. Prisen som starter på rett under 8000 kr. Pass på å kjøpe utgaven med riktig skjermkort, en rimeligere modell har et Nvidia GT 650M som ikke yter fullt så godt.

Med Alienware betaler du mye ekstra for fleksibiliteten og merket.
Med Alienware betaler du mye ekstra for fleksibiliteten og merket.

Alienware M14x – 9500 kroner
Har du sansen for bakbelyst tastatur og Alienwares distinkte stil, og ikke minst har noen kroner ekstra å svi av, må vi også nevne den litt mindre M14x. Denne får du ikke konfigurert like kraftig som MSI GE60, og billigste utgave koster 2000 kroner mer, men dersom du liker designen til Alienware, må den bare nevnes. Ser du bort fra alle lysene er faktisk Mx-modellene fra Alienware temmelig stilrene og veldig gode og komfortable i bruk.

Større skjerm, mer moro?
Større skjerm, mer moro?

Asus G75VW – 10 000 kroner
Dersom du ønsker deg en større skjerm å nyte høytoppløste verdener på, er en Asus G75VW et godt alternativ som ikke koster skjorta. Denne har en full HD-skjerm på 17,3 tommer og kan lokke med gjennomført "gaming-look", firekjernet Ivy Bridge i7-prosessor og det potente skjermkortet Nvidia GeForce GTX 660M. Hvis du er ute etter en PC du kan bruke til det meste, kan denne vær midt i blinken.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Bli med over på neste side, så tar vi en titt på mellom- og toppklassen.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen