(Bilde: Shutterstock/Apple/Asus)

Her er de 10 heteste bærbare PC-ene akkurat nå

Vi har sjekket topplista.

Slutten av august betyr starten på skolebenken for mange, og behovet for en bærbar datamaskin kommer snikende. Det er et hav av modeller og betegnelser på markedet, og det er ikke alltid like enkelt å peke ut den modellen som passer deg best.

For å hjelpe deg litt på vei har vi tatt en nærmere titt i hvilke modeller som er mest søkt etter i i vår prissøketjeneste Prisguide.no, nå i oppløpet til årets skolestart. Vi har plukket ut de ti mest populære bærebare PC-ene blant våre lesere , og nedenfor ser du altså hvilke PC-er folk flest jakter på om dagen.

10. Asus S56CB-X0277H 

Asus S56CB-XO277H.
Asus S56CB-XO277H. Foto: Asus

Sistemann i vår toppliste kommer fra Asus, og heter S56CB-X0277H. Ser vi nærmere på spesifikasjonene til denne PC-en finner vi en 3. generasjon i5-prosessor fra Intel og 8 GB med arbeidsminne. 

Videre har maskinen en hybridløsning for å lagre filene dine, fordelt på en tradisjonell harddisk på 750 GB og en SSD på 24 GB. Den bærbare modellen fra Asus har en 15,6 tommer stor skjerm som kun takler 1366 x 768 punkters oppløsning. Vektnåla stopper på 2,1 kilogram, noe som gjør den til det tyngste alternativet i listen vår. 

Alt i alt er spesifikasjonene helt midt på tre, og selv om den mangler Intels nyeste prosessorgenerasjon, er den mer en kraftig er mer en kraftig nok til å ha med seg på skolebenken. Og vil du bruke PC-en til spill på fritiden, har den godt grafikkort fra Nvidia, som gjør det fullt mulig å spille også. 

Finn beste pris på Asus S56CB-X0277H »

9. Apple Macbook Pro 13 2.5GHz 500GB 

Apple Macbook Pro 13 2.5GHz 500GB.
Apple Macbook Pro 13 2.5GHz 500GB. Foto: Apple

Neste maskin på lista er en Macbook Pro-modell fra Apple.  Denne bærbare maskinen er utstyrt med en 3.generasjons prosessor fra Intel, nærmere bestemt en i5 Core. Kombinert med et arbeidsminne på 4 GB har du det du trenger av kraft for å komme deg igjennom skoledagen. Den har et integrert grafikkortet fra Intel, og vil derfor ikke egne seg spesielt godt til å spille på. 

Til å lagre arbeidet ditt har du tradisjonell harddisk på 500 GB, med en rotasjonshastighet på 5400 rpm. Vil du ha mer fart på maskinen kan arbeidsminnet oppgraderes til 8 GB, og det kan være smart å sette inn en SSD, slik at Mac-en leser filer vesentlig raskere.

Skjermen på denne modellen er 13,3 tommer stor, og har en oppløsning på 1280 x 800 punkter. Det er det laveste blant de maskinene som har funnet veien inn på topplista vår. Vil du ha råere oppløsning leveres noen av Pro-modellene med Retina-skjermer, men da må du regne med å betale mye mer for et eksemplar.

Finn beste pris på Apple Macbook Pro 13.3 i5 2.5GHz 4GB »

8. Microsoft Surface Pro 128GB 

Microsoft Surface Pro 128GB.
Microsoft Surface Pro 128GB. Foto: Microsoft

Neste maskin på lista er en liten og hendig datamaskin, som ved første øyekast kan minne om et nettbrett. Men skinnet lar seg bedra, for på innsiden finner vi en rekke kraftige komponenter, som gir denne maskinen mer enn nok krefter til å utføre de aller fleste arbeidsoppgaver.

Den lille maskinen har en skjerm på 10, 6 tommer og meget respektable 1920 x 1080 punkters oppløsning, som gjør det fullt mulig å bruke denne til å se film i HD-kvalitet.

VI testet denne modellen tidligere i år, og Surface Pro fikk den gang et anbefalt stempel av oss. Surface Pro er i våre øyne et friskt pust og kjærkomment tillegg til mengdene av datamaskiner på markedet. Ikke bare har Microsoft klart å gi oss et litt annerledes produkt – de har også klart å gjøre produktet til noe vi gjerne tar med oss og bruker aktivt.

Finn beste pris på Microsoft Surface Pro 128 GB »

Les hele vår test av Microsoft Surface Pro 128 GB her »

7. Apple Macbook Air 13.3 i5 1.3GHz 128GB 

Apple Macbook Air 13.3 i5 1.3GHz 128GB.
Apple Macbook Air 13.3 i5 1.3GHz 128GB. Foto: Apple

På en syvendeplass havner Apples Air-modell. Dette er den slankeste serien fra det amerikanske selskapet, og det var nettopp Air som tråkket opp løypa for Ultrabooks, da den ble lansert i 2010. Air finnes også i en 11-tommers utgave, men det er storebroren på 13,3 tommer som tilsynelatende er mest populær.

Vi testet tidligere i år den nye modellen av Macbook Air, som på utsiden var helt lik de foregående modellene, men den har blitt betydelig kraftigere på innsiden. Generelt gir Air deg en grei ytelse til det meste du trenger den til, men skjermen holder ikke helt tritt med de beste på markedet.

Finn den beste prisen på Apple Macbook air 13.3 i5 1.3GHz 128GB 2013-modell »

Les vår test av de nye Air-modellen her »

6. Asus Zenbook UX32VD-R4013H 

Asus Zenbook UX32VD-R4013H.
Asus Zenbook UX32VD-R4013H. Foto: Asus

Vi nærmer oss midten av listen, og på sjetteplass finner vi en spennende ny modell fra Asus. Dette er ikke blant de letteste bærbare maskinene på markedet, men vekten på 1,5 kilogram er likevel akseptabel.

Maskinen har en Intel Core i7-3517-prosessor klokket til 1,9 GHz per kjerne, et arbeidsminne på 6 GB og en dedikert skjermkortløsning fra Nvidia, nærmere bestemt et GeForce GT 620 med 1 GB minne. PC-en har kombinert et oppsett av lagringsenheter, med en vanlig harddisk på 500 GB i tillegg til en SSD på 24 GB.

Den 13,3 tommer store skjermen takler full HD, og med de tekniske spesifikasjonene som ligger til grunn, ser det ut til at denne bærbare maskinen fra Asus vil klare seg greit når det kommer til spill.

Finn den beste prisen på Asus Zenbook UX32VD-R4013H »

Bli med til neste side for å se hvilke modeller som er inne blant topp fem

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen