(Bilde: CNN, Apple)

Her er damen bak Siri

Susan Bennett hevder hun er stemmen til iPhones taleassistent.

Apples taleassistent Siri har gjort suksess på iPhone, og de fleste Apple-fans har blitt godt kjent med den beherskede kvinnestemmen.

Nå hevder stemmeskuespilleren Susan Bennett overfor CNN at det er hun som står bak stemmen til Siri. Bennett, som er fra Atlanta, nølte lenge med tanke på hva hun ville gjøre, ettersom hun ikke var sikker på om hun ville ha all oppmerksomheten. Etter en bakgrunnsvideo om Siri hos nettsiden The Verge, begynte likevel sirkuset å ta av:

– Jeg var var lenge tilbakeholden om det, men så kom The Verge-videoen ut. Det virket som at alle var interessert i å finne ut hvem sin stemme som var bak Siri, og jeg tenkte «søren heller, nå er det på tide».

100 prosent sikker

Ifølge Bennett ble stemmen til Siri tatt opp helt tilbake i 2005 i lokalene til GM Voices. Den gangen var det på vegne av selskapet ScanSoft, som jobbet med et hemmelig prosjekt.

Apple har ikke selv bekreftet Bennetts påstand, men en erfaren lydekspert forteller at han er 100 prosent sikker på at det er Bennetts stemme vi hører hos Siri.

Populært med taleassistenter:
Dette skal være navnet på Microsofts Siri-konkurrent »

(Kilder: CNN via The Verge)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen