(Bilde: D-Link)

Her er D-Links bærbare ruter

Får plass i lommen, og går på batterier.

Ruter-produsenten D-Link ser ut til å ha funnet sitt eget lille nisjeområde, i form av små, bærbare rutere. Nå utvider de familien i form av "lommeruteren" DIR-506L, som sikter seg inn på brukere på farten.

Kabelfri

For å bruke den lille ruteren trenger du teknisk sett ikke å koble deg inn en eneste kabel. Den har et innebygd batteri som holder den i live i fire timer, men har selvfølgelig også en medfølgende strømkabel for de resterende timene i døgnet.

Ruteren har støtte for tre ulike modi:

  • Repeatermodus: Den kan utvide et eksisterende trådløst nett, slik at du kan få tilgang til nettet fra steder som tidligere var for utiligjengelige.
  • Tilgangspunktmodus: Ruteren kan skape et eget trådløst nett, som ikke er koblet opp til internett. Dette kan være en grei måte å trådløst overføre filer mellom enheter, og forsikre deg om at tilkoblingen foregår trygt og uforstyrret.
  • Ruter/AP-modus: Du kan også bruke den lille lommeruteren som en vanlig ruter. Du kan enten koble inn en ethernet-kabel direkte inn i ruteren, eller koble via et DSL-modem, og dele internettlinjen via ruteren. Dette kan være veldig kjekt når du ute på reise, og hotellet har dårlig trådløs-dekning.

Enkel deling

Ruteren kommer med en del medfølgende programvare for å gjøre deling av filer enklere. I tillegg vil DIR-506L få oppgradert programvaren sin i løpet av høsten, noe som vil gi den støtte for D-Links nettskytjeneste MyDlink.

Denne tjenesten gir deg enkel oversikt over alle D-Link-enhetene dine, og lar deg kontrollere alle enhetene via et enkelt nettleser-grensesnitt eller via mobilen eller nettbrettet ditt.

D-Link DIR 506L vil komme i butikkene i løpet av oktober med en veiledende pris på 595 kroner.

Les også vår innføringsguide til rutere: Nettverk for nolduser

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen