Her er Cooler Masters første vannkjøling

Her er Cooler Masters første vannkjøling

Kjølegiganten fyller 20 år, og retter blikket mot vannkjølerne.

Hardware.no/Hannover: Cooler Master er en skikkelig ringrev på markedet, og kan nå feire 20-års jubileum. De har siden barndommen produsert kjølere, blant annet stock-kjøleren til Intel og AMD, mens de i nyere tid har fått fokus på kabinetter, spillutstyr og et par andre kategorier.

En rekke andre produsenter innenfor de samme områdene har gitt seg selv noen ekstra bein å stå på, spesielt innenfor SSD-markedet. Markedet for kjølere og kabinetter de siste årene har hatt en stabilisert vekst, uten noen unormalt store oppturer. Men Cooler Master ønsker ikke å rette fokuset ut mot de rene elektronikkkomponentene.

– Vi vil forsette å holde fokus på de kategoriene vi har nå, hovedsaklig kjølere, kabinetter, spillutstyr og tilbehør. Vi vil nok ikke satse på nye områder med det første, forteller Marco van Genechten, markedsspesialist i Cooler Master.

Tre nye vannkjølere

Men selv om fokuset ikke skal skiftes, slipper Cooler Master nå tre nye vannkjølingssett. Så langt har de kun produsert luftkjølere, men å satse på vannkjøling blir et naturlig steg for selskapet.

– På fjordårets CeBIT viste vi frem en prototype på en ny vannkjøler, produsert av et kinesisk selskap. Den løsningen har vi nå lagt fra oss, det vi nå lanserer er noe helt nytt, sier Marco.

– Vi har nå tre forskjellige vannkjølingsett, som er produsert av et selskap fra Tyskland. Det er Eisberg 240 mm og to varianter av Eisberg 120 mm, der den ene har en 30 mm tykk radiator og den andre er 40 mm tykk.

Kan utvides

De tre settene er det man gjerne kaller all-in-one-systemer, der alt kommer klappet og klart fra fabrikken.

– Eisberg-serien blir levert som all-in-one, alt er koblet sammen i et lukket system, så for kunden er det bare å montere hele settet rett inn i maskinen, sier Marco.

Det er imidlertid én viktig ting som skiller disse settene fra alle andre ferdigbygde vannkjølingsett på markedet.

– Men om kunden vil kan han enkelt skru det fra hverandre, og på den måte utvide det til for eksempel skjermkortet. Både pumpen og radiatoren har hull så du kan fylle på kjølevæske.

Straks på markedet

Eisberg-serien kommer på markedet en gang i April blir vi fortalt. Modellen med en 240 mm-radiator har fått en veiledende pris på 139 Euro, mens lillebrorene skal koste 129 Euro. Da blir det raskt snakk om en tusenlapp her til lands for de to.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen