Den nye Commodore PET-telefonen.
Den nye Commodore PET-telefonen. (Bilde: Commodore Business Machines LTD )

Her er Commodore-telefonen

Det gamle merket gjenoppstår som mobiltelefon.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Der de fleste maskinvareutviklerne haster avgårde i spesifikasjonskappløpet finnes det også dem som prøver å appellere til forbrukere på litt andre måter, for eksempel ved å pirre nostalgikeren i oss. Nå  har det dukket opp en ny mobiltelefon som gjør nettopp dette.

Som blant andre nettstedet Ars Technica og Wired melder bærer den nye mobilen intet mindre enn det ærverdige Commodore-navnet, som burde være kjent for de fleste som har fulgt databransjen en stund.

Nærmere bestemt har mobilen fått navnet «Commodore PET», og er altså oppkalt etter datamaskinen ved samme navn som Commodore lanserte helt tilbake i 1977, som var forgjengeren til blant annet Commodore 64.

Innebygget emulatorer

Produktet er utviklet av italienerne Massimo Canigiani og Carlo Scattolini, som gjennom sitt selskap Commodore Business Machines LTD sitter på rettighetene til å bruke merkevaren i mobilbransjen.

Foto: Commodore Business Machines LTD

Mobilen har riktignok fint lite til felles med den antikvariske datamaskinen når det gjelder maskinvare, og er tvert imot en høyst akseptabel mobiltelefon som befinner seg rundt det midtre prissegmentet. Det som imidlertid er spesielt med mobilen, utover logoen og navnet, er programvaren.

Commodore PET kommer nemlig med en spesialdesignet versjon av Android som inkluderer to forskjellige emulatorer som lar brukerne spille Commodore 64- og Amiga-spill på mobilen.

Brukbare spesifikasjoner

Ifølge Wired skal produsenten av mobilen også ha inngått et samarbeid med programvareutviklere om å utstyre mobilen med flere av de gamle plattformenes beste spill før den legges ut for salg.

Når det gjelder maskinvaren byr Commodore PET på en åttekjerners Mediatek-prosessor på 1,7 GHz, 3 GB minne og 32 GB lagringsplass. Ellers har den en IPS-skjerm på 5,5 tommer med 1080p-oppløsning og et batteri på 3000 mAh. Bakkameraet er på 13 megapiksler, og frontkameraet leverer 8 megapiksler.

Telefonen skal først bli tilgjengelig i Italia, Frankrike, Tyskland og Polen, men planen er å også lansere den i andre europeiske land etter hvert. Prisen vil ligge på 330 euro, som tilsvarer litt under 3000 kroner, men den kommer også i et litt billigere variant med 16 GB lagringsplass og 2 GB minne. Norsk pris og tilgjengelighet er ikke kjent.

Commodore-maskiner «gjenoppstår» stadig vekk: Her er en laptop-utgave av den legendariske Commodore 64 »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen