Nybegynner? Da bør du sjekke denne speilrefleksen
(Bilde: Canon)

Nybegynner? Da bør du sjekke denne speilrefleksen

Canon har sluppet en ny modell i EOS-serien.

Canon har i dag lansert et nytt speilreflekskamera, EOS 1200D. Dette er et kamera som er rettet mot de som skal kjøpe speilrefleks for første gang. Sammen med kameraet tilbyr Canon appen «EOS Bedre bilder», som er en guide til kameraet og fotografering.

18 megapiksler

Selve kameraet er bygd rundt en 18-megapikslers CMOS bildebrikke i APS-C format. Lysstyrken til denne brikken er oppgitt til ISO 6400, utvidbar til ISO 12800.

Bildeprosessoren er den samme som i det forrige nybegynnerkameraet til Canon EOS 1100D. Brikken DIGIC 4 er slett ingen nyhet, den så dagens lys allerede i 2008. EOS 1200D klarer dermed serieopptak med 3 bilder per sekund, opptil 69 JPEG-bilder eller 6 i råformat.

Canon EOS 1200D.
Canon EOS 1200D.Foto: Canon

For videoopptak klarer dette kameraet opptil Full HD 1080p med maks 30 bilder per sekund.

Tips og feilsøking

Appen EOS Bedre Bilder finnes både for Apple iOS og Google Android. Den inneholder en guide til alle knapper og funksjoner i kameraet, i tillegg til en rekke veiledninger og trinnvise øvelser for å få den nybakte kameraeieren opp å kjøre med nyanskaffelsen.

Appen har også en inspirasjonsdel for å motivere til mer fotografering, og en feilsøkingsguide med tips om å ta bedre bilder og hvordan man skal unngå vanlige problemer.

Canon EOS 1200D skal være i salg i midten av mars måned. Sammen med et 18-55mm IS kitobjektiv blir veiledende utsalgspris 4490 kroner. Sett opp et pris- og lagervarsel her, så får du beskjed så snart kameraet er i butikk »

Er du på utkikk etter en litt heftigere speilrefleks?
Da bør du kikke på Canon EOS 70D »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen