Bill Gates' CV fra 1974 viser Microsofts spede begynnelse. Bildet av selve Bill er fra 1977, da han ble arrestert for en trafikkforseelse.
Teknofil
Bill Gates' CV fra 1974 viser Microsofts spede begynnelse. Bildet av selve Bill er fra 1977, da han ble arrestert for en trafikkforseelse. (Bilde: Living Computer Museum)

Her er Bill Gates' gamle CV

Microsoft-kongen var ikke altfor kravstor i 1974.

Microsoft-grunnleggerne Bill Gates og Paul Allen stilte nylig opp for å gjenskape et 32 år gammelt bilde. I 1981 hadde de nettopp signert en kjempeavtale med IBM, og bragden ble feiret med at de to gründerne lot seg avbilde med datidens hotteste datamaskiner.

Det ikoniske bildet vitner om Microsofts spede start, men det gjør i aller høyeste grad også fotografiet nedenfor. Museet Living Computer Museum arrangerte gjenskapingen av Gates- og Allen-bildet, men de fikk også kloa i de to entreprenørenes gamle CV-er i samme slengen.

Beskjedne krav

To CV-er til to datalegender.
To CV-er til to datalegender.Foto: Living Computer Museum

Den gamle CV-en til Bill Gates stammer fra 1974, og den da 18 år gamle Bill hadde ikke verdens strengeste krav til potensielle arbeidsgivere.

Han oppga grunnlønna til å være 15 000 dollar, som justert etter inflasjon blir 394 000 kroner i dag. Ønsket lønn var derimot «åpent», så Bill var helt klart innstilt på å forhandle.

På beskrivelsen av sine kvalifikasjoner, noterte Bill at han hadde som mål å være «systemanalytiker eller systemprogrammerer». På det tidspunktet jobbet han og Paul Allen hos det amerikanske firmaet Honeywell. Senere gikk de altså sammen og dannet Microsoft – og resten er historie.

Verdens rikeste

Bill Gates så for seg en inflasjonsjustert årslønn på i underkant av 400 000 kroner i 1974, men gikk senere til topps blant verdens rikeste personer. I dag er han på andreplass på Forbes' rikingliste for 2013, med verdier for rundt 67 milliarder dollar (383 milliarder kroner).

Han er ikke lenger direktør i Microsoft, men sitter fremdeles i styret. Mesteparten av tiden går med til Bill og Melinda Gates-stiftelsen, som driver med veldedighet.

Hadde du noen anelse om dette?
9 ting du ikke visste om Bill Gates »

(Kilder: Twitter via Pocket-lint)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen