Se på veien, ikke mobilskjermen!
Teknofil
Se på veien, ikke mobilskjermen! (Bilde: AAA)

Her er bilen på vei ut i grøfta, mens jenta sjekker mobilen

Skremmende video viser hvor livsfarlig det kan være.

Vi har fått mange skrekkeksempler i det siste på hvor distraherende en mobiltelefon kan være. Først var kvinnen som tok selfie mens hun kjørte, etterfulgt av moren som krasjet bilen mens hun chattet på Facebook

Nå har AAA, det amerikanske svaret på NAF, sluppet en video av tenåringssjåfører som blir distrahert av mobilene sine, skriver New York Times. Resultatet er mildt sagt skremmende.

Skremmende bevis

I videoen ser vi flere eksempler på hvor galt det kan gå. I ett av klippene kjører for eksempel en jente i tenårene bortover veien, før hun ser ned i mobiltelefonen sin. I flere sekunder er blikket borte fra veien, og bilen begynner å veive over i feil fil. Når hun endelig ser opp fra skjermen, er bilen allerede utenfor veibanen, og hun veiver rattet over.

Heldigvis ser det ut som at det kun ble skader på bilen, ikke jenta.

Glemmer å se på veien

Videoen er bare en del av en en større undersøkelse som AAA har gjennomført. De utstyrte hundrevis av biler til tenåringer med kameraer, slik at de kunne avgjøre hva som forårsaket eventuelle kollisjoner.

Forskerne gikk igjennom videoer fra nesten 1700 bilkrasjer, og så på sekundene rett før ulykkene inntraff. Der kunne de fastslå at 58 prosent av krasjene inntraff fordi tenåringssjåføren var distrahert av noe annet. Distrahering skal ha hatt skylden i 89 prosent av tilfellene en bil kjørte av veien.

Du kan se hele videoen fra AAA under:

 

Ikke skjønt at teksting mens du kjører er farlig?
Facebook bak rattet gjorde mor til drapskvinne »

(Kilde: New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen