Her er Asus' stasjonære PC – med nettbrett
(Bilde: Asus / Vegar Jansen)

Her er Asus' stasjonære PC – med nettbrett

Etterlengtet "to-i-ett" er lansert.

Vi har kjent til Asus Transformer AiO en god stund nå. På årets CES-messe fikk vi stifte nærmere bekjentskap med det litt spesielle datamaskineriet, etter at vi så den for første gang på Computex i fjor

Nå er nettbrett/alt-i-ett-maskinen offisielt lansert, med produktbilder og ikke minst ferdige spesifikasjoner.

To produkter i ett

Asus Transformer AiO er en slags hybrid mellom et nettbrett og en vanlig alt-i-ett-stasjonær. Asus har ganske enkelt tatt den enda lenger, og gjort berøringskjermen avtagbar. Og vips, du har en stasjonær PC pluss et nettbrett på 18,4 tommer.

For å sørge for at nettbrettet blir lett og tynt nok, samtidig som datamaskindelen har god nok ytelse, har de to delene hver sine sett med komponenter – faktisk har de også hvert sitt operativsystem.

PC med Windows 8

Foto: Asus

Med skjermen på plass i basen/skjermfoten, har du en vanlig PC med Windows 8. Transformer AiO P1801, som denne modellen heter, har en Intel Core i3, i5 eller i7-prosessor, opp til 8 GB 1600 MHz DDR3-minne og grafikkløsningen GeForce GT 730M fra Nvidia.

PC-en er videre utstyrt med 802.11a/b/g/n (tobånds) WiFi, Bluetooth 4.0 og gigabit kablet nett. HDMI og lyd inn/ut er på plass, sammen med fire USB 3.0-porter og en USB 2.0-port. En vanlig harddisk på en eller to terabyte står for lagringsplassen. Asus har også puttet en vanlig DVD-brenner og minnekortleser i denne datamaskinen.

Vi forventer at Transformer AiO blir å få med litt forskjellige utgaver med variasjoner i prosessor, minne og diskstørrelse.

Nettbrett med Android

Foto: Asus

Berøringsskjermen, med sine 18,4 tommer og 1920 x 1080 piksler, er LED-baklyst og bruker IPS-teknologi. Adskilt fra basen kan den brukes til å fjernstyre basedelen via remote desktop, eller den kan svitsjes over til sitt eget operativsystem Android 4.1 (Jelly Bean).

Skjermen/nettbrettet veier 2,4 kilogram, så den er i nok hovedsak påtenkt sofasurfing. Her er det puttet inn mobilprosessoren Tegra 3 fra Nvidia, 2 GB DDR3-minne og 32 GB lagringsplass. Ellers har den Mini USB 2.0, minijack for lyd og microSD minnekortleser. IEEE 802.11a/b/g/n (tobånds) WiFi og Bluetooth 3.0 + EDR tar seg av den trådløse delen av moroa.

Batteritiden på nettbrettet har Asus oppgitt til fem timers bruk.

Ifølge Asus skal det slippes to modeller her på berget. Den kjappeste har en Core i5-3350p og 8 GB minne, noe som gir en anbefalt utsalgspris på 10 299 kroner. Den andre modellen er priset til 9399 kroner, og vil ha en Core i3-3220 og 6 GB RAM. De skal komme i butikken i løpet av april måned.

Trenger ikke berøringsskjerm, sier du?
Få med deg vår test av Apple iMac

Kilde: Liliputing

Asus Transformer P1801 (Bilde: Asus)
Asus Transformer P1801 (Bilde: Asus)
Asus Transformer P1801 (Bilde: Asus)
Asus Transformer P1801 (Bilde: Asus)
Asus Transformer P1801 (Bilde: Asus)
(Bilde: Asus)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen