Her er årets TV-er fra Sony
Teknofil
(Bilde: Sony)

Her er årets TV-er fra Sony

Blant årets modeller finner vi en lekker 4KTV.

2013 kan bli et godt år for Sony. Ikke bare lanserer de sin nye konsoll PlayStation 4, men de pøser også på med nye smarttelefoner, kameraer, bærbare PC-er, projektorer og – ikke minst – TV-er.

Årets TV-er fra det japanske selskapet fokuserer på LED-LCD, smart-TV-funksjonalitet og ny teknologi bak panseret. Samtidig trekker selskapet en kanin opp av flosshatten – en vaskeekte 4KTV som de lanserer på det norske markedet i år.

Året for 4K

X9005 har kraftige høyttalere i panelet.
X9005 har kraftige høyttalere i panelet.Foto: Sony

4K ser ut til å bli årets trekkplaster på TV-fronten, på samme måte som smart-TV var det i fjor og stereoskopisk 3D var det året før der igjen.

Mens oppløsningen på fire ganger Full HD kun var en fjern drøm tidligere, begynner virkelige produkter nå å dukke opp på markedet.

I 2013 lanserer Sony den 4K-baserte X9005-serien, og disse modellene vil garantert tiltrekke seg oppmerksomhet på grunn av bildekvaliteten og den ikke altfor uoverkommelige prislappen.

Gammelt navn gjenoppstår

HD-flaggskipet i år heter W905.
HD-flaggskipet i år heter W905.Foto: Sony
Årets toppmodeller får rund fot.
Årets toppmodeller får rund fot.Foto: Sony

4K er riktignok et stykke unna stua til menigmann fremdeles, og derfor slipper Sony selvsagt en haug med «vanlige» HDTV-er.

Sony pisker derfor opp noen nyheter bak panseret på Full HD-modellene, og ett av nøkkelordene i denne forbindelsen er Triluminos.

Triluminos er et gammelt Sony-navn, og tanken er å skape et renere lys fra LED-belysningen – slik at fargene på skjermen blir gjengitt mer korrekt og intenst. Triluminos dukker opp i 4K-modellene, men også i flaggskipet W905 blant HDTV-ene.

En annen teknisk egenskap er bildebrikken X-Reality Pro, som ifølge Sony skal forbedre bildet og gjøre det skarpere og klarere. Sammen med Triluminos-teknologien skal dette visstnok bli enda bedre.

Økt samspill

TV Sideview lar deg navigere gjennom TV-kanalene fra smarttelefon eller nettbrett.
TV Sideview lar deg navigere gjennom TV-kanalene fra smarttelefon eller nettbrett.Foto: Sony
Nye Sony Xperia-telefoner kan knyttes til TV-en via NFC.
Nye Sony Xperia-telefoner kan knyttes til TV-en via NFC.Foto: Sony

En viktig satsing i år som tidligere er sammenkobling, eller «connectivity». Vanlige smart-TV-funksjoner er på plass, deriblant knutepunktet Sony Entertainment Network og TV-apper for Skype, Facebook og Twitter – samt strømmetjenester som Netflix og Sony Music Unlimited.

Samspillet mellom TV og andre enheter som smarttelefon og nettbrett har blitt forbedret. Android og iOS får en app ved navn TV Sideview, som flytter den elektroniske programguiden til trykkskjermen.

Dette innebærer at du kan bla deg gjennom kanaler, TV-programmer og lignende på storskjermen fra telefonen. Screen Mirroring-funksjonen gjør det videre mulig å sende video, bilder og musikk trådløst fra mobiler til TV-en.

Sonys nyeste smarttelefon kan i tillegg knyttes til TV-en ved å holde den opp mot fjernkontrollen – som sørger for sammenslutningen ved hjelp av NFC-teknologi.

Ellers kan du koble en ekstern harddisk til flere av TV-ene via USB for opptaksfunksjon. Her kan du tidsinnstille opptak og sette direktesendte fjernsynssendinger på pause.

Sony satser også på den spennende OLED-teknologien:
Sony viser frem TV-en med OLED-panel og 4K-oppløsning »

Bli med til neste side for å ta en nærmere titt på årets TV-er fra Sony »

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen