Samsung HU8505. (Bilde: Samsung)

Her er årets toppmodell- TV fra Samsung

Den buede 4K-modellen har fått norsk pris.

Den sørkoreanske TV-giganten Samsung har hatt store planer for sine 2014-modeller, som ble avslørt under CES-messen og som vi også fikk ta en titt på i Stockholm for litt siden.

Det Samsung hovedsakelig har satset tungt på i år er buede skjermer, 4K-oppløsning og diverse nye teknologier som skal forbedre både kontrast og fargegjengivelse. Nå melder Samsung i en pressemelding at toppmodellen blant selskapets 2014-modeller er på vei til norske butikkhyller – med en kjent prislapp.

Tre størrelser

Modellen heter HU8505 og kommer i de tre størrelsene 55, 65 og 78 tommer. De to førstnevnte skal lanseres i midten av denne måneden, mens vi må vente til juni for å få kloa i storebroren på 78 tommer. Prisene vil ligge på henholdsvis 28 000 kroner, 42 000 kroner og 64 000 kroner.

Samsung HU8505.
Samsung HU8505.Foto: Samsung

HU8505 kan altså skilte med 4K-oppløsning på 3840 x 2160 piksler og er ifølge Samsung selskapets aller første TV-modell med denne oppløsningen som også får en buet skjerm.

Årsaken til at Samsung velger å gå for den buede løsningen er at dette skal gi bredere innsynsvinkel siden en større del av skjermen alltid vil være rettet mot seeren uansett hvor man sitter. I pressemeldingen påstår selskapet også at lys- og kontrastopplevelsen er bedre med buede skjermer.

Fremtidsklar

Som kjent flommer det ikke akkurat over med 4K-innhold ennå, men Samsung lover at toppmodellen skal være i stand til å oppskalere fra vanlig HD-oppløsning med høy grad av presisjon.

Ellers kommer TV-en med et par nye bildeforbedringsfunksjoner kalt Depth Enhancer og PurColor. Førstnevnte er en funksjon som skiller mellom hva som er i fokus og hva som er bakgrunnen i bildet, før TV-en legger på ekstra kontrast for å øke dybdefølelsen.

PurColor er en fargeforbedringsfunksjon hvor områdene på skjermen som skal forbedres er delt inn i syv ganger så mange felter som normalt, noe som skal føre til langt høyere presisjon i fargegjengivelsen. Utover dette er HU8505 også klar for fremtiden, med støtte for den nye videokodeken H.265 og den nye HDMI 2.0-standarden.

Sett opp pris- og lagervarsel for de tre modellene her:
- Sett opp prisvarsel for 55-tommeren »
- Sett opp prisvarsel for 65-tommeren »
- Sett opp prisvarsel for 78-tommeren »

Samsung kommer også med en ny 4K-skjerm for PC-er: Den er på 28 tommer og blir ganske så «rimelig» »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen