Her er AMDs svar på Devil's Canyon
(Bilde: Roy Taylor/AMD)

Her er AMDs svar på Devil's Canyon

Kommer med vannkjøling som standard.

Selv om det begynner å bli en stund siden AMD kunne hevde seg helt på toppen har de på ingen måter gitt opp, og nå har selskapet opplyst om at en ny verstingmodell i FX-serien snart ser dagens lys. Dette vil være AMDs svar til Intels nylanserte «Devil's Canyon»-prosessor.

Nyheten ble først sluppet i Twitter-kanalen til en av AMDs salgssjefer, Roy Taylor. Han postet der et bilde av prosessoreske, med melding om at noe nytt snart skulle komme.

På esken kan man tydelig lese at det står AMD FX-series Processor, og at det følger med en væskebasert kjøleløsning. Siden prosessoren på bildet viser en enhet som nettopp er sluppet ned i vann, er det nærliggende å tolke det hele som at det følger med en lukket vannkjøling.

Frekvenser på over 5 GHz?

Dagens ubestridte toppmodell fra AMD, FX-9590, ble introdusert i fjor sommer, med en prislapp på godt over 6000 kroner. Kort tid etter ble prisen midlertidig nedjustert til godt under 3000 kroner, og der ligger den enda.

FX-9590 er imponerende på mange måter, med åtte kjerner og en turbomodus som løfter grunnfrekvensen på 4,7 GHz helt opp til 5,0 GHz. Effektforbruket er også imponerende, hele 220 W skal arkitekturen kunne trekke.

Hva navnet på den nye råtassen kommer til å bli er usikkert. Det samme gjelder frekvensen og ikke minst prisen. Likevel er det klart at om AMD skal ha noen sjanse til å hevde seg mot Intels Devil's Canyon bør prisen ligge omtrent på nivå med dagens FX-9590, eller enda lavere.

Vi har testet Devil's Canyon:
Så godt yter Intels splitter nye entusiastproessor »

(Kilde: Xbit-Labs)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen