Her er Altibox' nye høyttalersystem
(Bilde: Altibox)

Her er Altibox' nye høyttalersystem

Nettselskapet forener krefter med en gammel ringrev i Hi-Fi-bransjen.

Altibox melder nå at de har inngått et samarbeid med Hi-Fi-legenden Electrocompaniet. Resultatet skal være trådløse produkter for komplette lyd- og bildeløsninger i norske hjem.

De fleste kjenner sikkert Altibox fra før, men det er altså et nettselskap som har levert Internett-, tv- og telefonitjenester over fiber siden 2002.

Electrocompaniet er en skikkelig ringrev innen Hi-Fi-bransjen og har vært med på å sette Norge på det internasjonale lydkartet. Tradisjonelt sett har de holdt seg til relativt kostbare forforsterkere, effektforsterkere og integrerte forsterkere, selv om de har vært innom litt annet også. De siste årene har selskapet innledet en satsing på bilde og det nye digitale videoformatet 4K UHD.

Vi har besøkt Altibox:
Se hvordan selskapet leverer fiber i Norge »

Enkel modulbasert serie for hjemmet

De to har nå slått hodene sammen, og kommet med en serie lyd- og bildeprodukter i det som skal hete EC Living. Dette er trådløse moduler som kan sende lyd og bilde trådløst mellom hverandre, eller hente det fra Internett.

Modulene fungerer slik at om du for eksempel kjøper fem høyttalerne, kan du konfigurere dem i et surround-anlegg, eller sette én høyttaler i hvert rom. Du skal videre da kunne velge hva som skal spilles av i hvert rom. Innebygget støtte for strømming av innhold fra Wimp, Spotify og YoutTube skal være på plass. 

Systemet skal også kunne strømme videoinnhold i full HD-oppløsning.

Mikal Dreggevik i Electrocompaniet og Øyvind Lundbakk i Altibox.
Mikal Dreggevik i Electrocompaniet og Øyvind Lundbakk i Altibox.

– Altibox er utrolig stolte over at vi nå skal samarbeide med en av verdens fremste produsenter av lyd- og 4K-opplevelser. Sammen med Electrocompaniet skal vi utvikle produkter med funksjoner som virkelig utnytter overføringskapasiteten i fibernettet. Vi gleder oss til fortsettelsen, sier produktdirektør Øyvind Lundbakk i Altibox.

De første produktene kommer i salg  i august, og prisene skal starte på 3000 kroner.

Lurer du på noe om strømming? Sjekk vår guide »

(Kilde: Pressemelding)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen