Her er 5 nye datakonsepter fra Microsoft

Teknofil Her er 5 nye idéer fra Microsoft

Her er 5 nye datakonsepter fra Microsoft

Hvordan skal vi kommunisere med PC-en i fremtiden?

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Akkurat nå foregår den 30. årlige Conference on Human Factors in Computing Systems i Texas. Microsoft er på plass og viser frem fem nye konsepter for hvordan samhandling med datamaskiner kan foregå i fremtiden – og det inkluderer blant annet lys på kroppen, styring via lyd og menneskelige antenner.

Se listen med konseptene nedenfor:

1. Humantenna

Se for deg Humantenna som en Kinect-sensor, bare uten behovet for selve sensoren. Brukeren bærer en ryggsekk som måler spenning over tid på kroppens overflate. Endringer i spenningen gjør deretter at systemet identifiserer dine bevegelser.


2. LightGuide

Det blir stadig enklere å lære seg nye egenskaper over Internett for eksempel via videoer, men det erstatter likevel ikke en menneskelig læremester. LightGuide er ment å være en slags virtuell lærer, og kombinerer bevegelsessensorer og en digital lysprojektor som instruerer hvordan du må bevege deg for å gjennomføre enn viss oppgave.


3. SoundWave

Dette konseptet bruker din datamaskins høyttalere til å avgi lydbølger som bare mikrofonen din kan høre. Deretter måler datamaskinen disse lydbølgene for endringer forårsaket av Doppler-effekten. Når du beveger hånden din foran PC-skjermen, endrer lydbølgene seg slik at datamaskinen kan regne ut retning og liknende, og dermed oversette bevegelsene dine til for eksempel å navigere deg gjennom nettsider.


4. LCD Dual View

LCD-skjermer har den egenskapen at innholdet endrer farge når du ser det fra ulike vinkler. Microsoft vil utnytte dette ved å tilby to ulike bilder på samme skjerm, slik at du for eksempel kan spille et kortspill eller liknende mot en kamerat på samme display.


5. MirageTable

MirageTable kombinerer synssporing, en projektor og et 3D-display for å simulere dynamisk og realistisk oppførsel i 3D-omgivelser som du kan se med det blotte øyet. Du kan blant annet bevege og påvirke virtuelle objekter, og systemet åpner også for interaktivt samarbeid i et slikt 3D-miljø.


(Kilde: Microsoft Research)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen